Közlekedés

Itt a legújabb: ajtó nélkül közlekedett egy vonat Mátészalkánál

Bulvár

Kormánymédiás szeretőjének féltékenysége állhatott Bese Gergő lebukása mögött

Baleset

Öngyilkos lett egy ember Kelenföld állomáson

Remeg a szék Orbán fontos embere alatt, újabb megszorítások jönnek – állítja Magyar Péter

Magyar Péter
Fotó: Facebook/Magyar Péter

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Hosszú listában szedte össze Magyar Péter, hogy miközben szerinte „a miniszterelnök és a NER elit éppen luxus szigeteken és 30 milliárdos yachtokon piheni ki az idei zabrálást”, továbbra is folytatódik az ország leépítése és széthordása.

A Tisza Párt elnöke emlékeztetett, augusztus 1-től bezárt újabb 100 postahivatal.

A paksiaktól pedig – miután az önkormányzati választáson elzavarták a fideszes polgármestert –, „a kormány egyetlen tollvonással elrabolt 6 milliárd forintot és átadja a fideszes megyei önkormányzatoknak szétosztásra”.

Magyar kommentárja szerint ugyanezt teszi már régóta a kormány több ellenzéki vezetésű önkormányzattal: különleges gazdasági övezet létrehozásával egyszerűen elveszi az adott településen keletkező jövedelmet a helyiektől. Budapesttől pedig 75 milliárd forintot von el teljesen jogellenesen évente, szolidaritási hozzájárulás címen, ezzel totálisan ellehetetlenítve bármilyen fejlesztést a fővárosban – írta.

Az ellenzéki politikus azt is felemlegette, hogy a héten kijött „a magyar gazdaság második negyedéves »növekedéséről« szóló, minden várakozást alulmúló adat, újabb megszorítások szükségességét előrevetítve”.

Az első megszorításként bejelentett 400 milliárdos „védelmi hozzájárulás” kapcsán máris kiderült, hogy a cégek természetesen tovább hárítják azt a lakosságra – figyelmeztetett Magyar Péter, azzal folytatva, hogy a MÁV kapcsán pedig napi szinten jönnek a hírek a totális káoszról és ugyanez igaz a légiközlekedésre is.

„Eközben az eddig jól működő Volánbuszt beolvasztja a kormány a totálisan veszteséges és a szétesés határán egyensúlyozó MÁV-ba ezzel veszélyeztetve az eddig jól működő busztársaság hosszútávú működést. Ezzel párhuzamosan arról szólnak a hírek, hogy Lázár János alatt remeg a miniszteri szék”

– állítja az egykori NER-esből lett politikus.

Az eddigi legrosszabb demográfiai adatok nyilvánosságra kerülése után „csendben leszedték az eddigi családügyi államtitkárt”, a helyére a korábbi iparügyi miniszter-helyettes került, „azzal az indokolással, hogy van egy gyereke”, sorolja még Magyar.

A „bűnlajstrom” azzal folytatódik, hogy miközben a kormány sikerként kommunikálta a Dunaújvárosi Vasmű tulajdonosváltását, azóta az új tulajdonos leállította a vasmű lelkét jelentő kokszoló kemencéket és folyamatosan zajlik a nagymúltú vállalat további szétesése. Magyar Péter szerint az utóbbi hetekben már a fizetések csúszásáról és a munkavállalók totális elkeseredéséről érkeznek a hírek.

Megemlíti még, hogy a kormány „hatalmas nemzetközi botrányt okozva”, júliusban arról döntött, hogy az úgynevezett nemzeti kártya igénylői körébe beemeli az orosz és a belarusz állampolgárokat és ezzel lehetővé teszi, hogy különösebb ellenőrzés nélkül járjanak Magyarország és az Unió területén.

„Ha a magyar kormány lehetővé teszi a potenciális orosz kémeknek, hogy Magyarországon keresztül szabadon járkáljanak az Európai Unióban, akkor könnyen lehet, hogy szomszédaink önvédelemből Magyarország Schengen tagságának korlátozását fogják bevezetni”

– értékelt a politikus, hozzátéve, hogy „és mindeközben a pofátlanság csúcsaként a Balatont is széthordó Tiborcz István, saját lábon álló neje, Orbán Ráhel arról értekezik a fideszes MCC feszten, hogy a »Balatont meg kell tartanunk magunknak«.”

Ez is érdekelhet:
Menczer Tamás: óriási támadást indítottak Orbán Viktor ellen

Kapcsolódó hírek

„Fájó megjegyzést tett”, kis híján agyonvertek egy férfit Mezőszentgyörgyön

Magyar Péter kigúnyolta a köztársasági elnököt, miután elutasító választ kapott tőle

Magyar Péter gumicsizmában, lapáttal: A Tisza megindult a Dunához

„Ellátnám a baját” – Dühös posztban ugrott neki Magyar Péternek a sosem ivó Gyurcsány Ferenc

Török Gábor: Nem lehet nem észrevenni, hogy Magyar Péter mennyire ügyes

Magyar Péter: Magyarországon fordítva folyik a védekezés

Magyar Péter Orbán Viktornak: a Döbrögiknek leáldozott, jön a Lúdas Matyik kora

Titokban migránsgettó épül Vitnyéden a helyiek szerint, a kormány egyelőre próbálja letagadni

Magyar Péter hiányolja a katonákat a gátakról, ismét Orbán Viktornak üzent