Baleset

Nagy baleset az M5-ösön, minden ütközött mindennel

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (b) beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd pártszövetség európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Mellette Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (j2) és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j).
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (b) beszédet mond a DK-MSZP-Párbeszéd pártszövetség európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. június 10-én. Mellette Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője (j2) és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke (j). Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták”

írta Facebook-oldalán Dobrev Klára a DK számára gyakorlatilag megsemmisüléssel egyenlő EP-választási eredmény kapcsán, azt is tudatva, hogy

az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér!

Ezek a választási eredmények első tanulságai.

A tegnap esti eredményeknek sok tanulsága van, de mindenekelőtt az első szó ismét a köszöneté. Köszönöm azoknak, akik tegnap az erős, szociális Európát és az általam vezetett, közös listát támogatták! A következő öt évben is azon leszünk, hogy Európa minden korábbinál egységesebb és erősebb legyen, erre kértünk felhatalmazást, ez a kötelezettségünk. Az is világos viszont, hogy az egyetlen megmaradt Európa-párti, baloldali közösségként új, a korábbiaktól eltérő módszereket is kell keresnünk az Orbán-rendszerrel szembenálló szavazók megszólítására. Továbbra is hiszem, hogy az emberek hétköznapjaival mit sem foglalkozó jobboldali politika egyetlen alternatívája hosszútávon egy karakteres, baloldali program. Ennek a programnak a kidolgozásáról szólt az Árnyékkormány munkája 2022. szeptembere óta, ezért dolgoztunk együtt több mint ezer szakértővel, ezért jártuk az országot, hogy ez a program minél többekhez eljusson. Az Árnyékkormány munkája a mai nappal eddigi formájában véget ér. Tesszük tovább a dolgunk, maradunk, akik voltunk öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok. De azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk. Köszönöm Mindenkinek, aki a magyar történelem első igazi árnyékkormányának a munkáját segítette az elmúlt bő másfél évben!

Posted by Dobrev Klára on Monday, June 10, 2024

A valaha volt talán leghaszontalanabb politikai pótcselekvés, semmirevaló infantiliskodás, aminek már a neve is azt hirdette, hogy a DK egészen jól elvan Orbán rendszerében az árnyék szereppel 2022. szeptemberében kezdődött, és Dobrev szerint „több mint ezer szakértő” dolgozott benne.

„Tesszük tovább a dolgunk, maradunk, akik voltunk öt napja, öt hónapja, vagy épp öt éve: elkötelezett szociáldemokraták, európai magyarok. De azért, hogy az a baloldali politika, az a szakpolitikai alternatíva, amit mi képviselünk, a mostaninál nagyobb támogatottságot élvezzen, új megoldásokat, új eszközöket, új utakat kell keresnünk” – fogalmazott Dobrev Klára, megköszönve az általa csak „a magyar történelem első igazi árnyékkormányaként” aposztrofált projekt támogatóinak munkáját.

Ez is érdekelhet: Vitézy nem nyugszik, „rengeteg nyitott kérdés” miatt akar újraszámolást

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Magyar Péter: a Fidesz elindult a lejtőn, és ezen a lejtőn fel lehet gyorsulni

Elképesztő: még ma is ott ült a Parlamentben az ellenzék

Orbán Viktor az egybiteseknek guruló dollározott, Magyar Péter lecsapta a magas labdát

Németh Szilárd nagyon duzzog, amiért a csepeliek elzavarták a Fideszt

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Orbán Viktor megnémult

Török Gábor: ez a választási eredmény már kudarc lenne a Fidesz számára

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!