Bulvár

Balesetet szenvedett Mészáros Lőrinc fia

Bűnügy

Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Vezérkari főnök: a magyar hadseregnek fel kell készülni a konfliktusra

Böröndi Gábor vezérezredes is beszállt a választási kampányba.

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Száznapos ünnepségén 2024. május 11-én.
Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Száznapos ünnepségén 2024. május 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A magyar hadseregnek fel kell arra készülnie, ami az alap rendeltetése: nem béketámogató műveletekre, nem katasztrófavédelemre, hanem konfliktusra, ami egész embert kíván

– csatlakozott be a Fidesz által celebrált választás előtti háborúval riogatásba a maga módján Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Ludovika Fesztivál részeként megtartott Száznapos ünnepségen, szombaton Budapesten.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának rendezvényén arról magyarázott, hogy a magyar honvédség jelenleg történetének legnagyobb átalakításán megy keresztül, és a leendő tisztekre, vezetőkre vár az a feladat, hogy a 21. század magyar honvédséget vezessék.

Határaink mellett háború dúl, a Nyugat-Balkán biztonsága kétséges, migránshullámok érhetik el Európát, Gázában hadműveletek folynak, az egész világ forrongásban, átalakulóban van. Azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit – mondta, hozzátéve: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most.

„Elvárom önöktől, hogy ugyanúgy, mint ludovikás elődeik, jó tisztek legyenek. Embereket fognak vezetni hamarosan, akár konfliktusban is”

– fogalmazott.

A száznapos ünnepség a végzős honvéd tisztjelöltek számára az augusztus 20-i, Kossuth téri ünnepélyes tisztavatás előtti utolsó, meghatározó ceremónia.

A rendezvény végén a hagyományokat követve a végzős évfolyam kiemelkedő tanulmányi eredményt elért honvéd tisztjelöltjei elismeréseket vehettek át.

Ez is érdekelhet: Rárobbant a ház egy 10 éves gyerekre és az édesanyjára Szelevényen, emberölési kísérlet miatt nyomoz a rendőrség

Kapcsolódó hírek

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Tanárrá is átképezhetik az 55 év feletti katonákat

A Magyar Honvédség ezredese volt az M1-es autópályán történt csütörtöki horrorbaleset áldozata

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!