Miközben sorra rúgják ki a főtiszteket, Novák Katalin férje öt hét kiképzés után alezredes lett

Patyomkin-ország operett honvédelme előre megy, nem hátra.

Veres István öthónapos alezredes és felesége, Novák Katalin fideszes államfő.
Veres István öthónapos alezredes és felesége, Novák Katalin fideszes államfő. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin államfő férje, Veres István is letette ünnepélyes tartalékosi esküjét múlt szombaton a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, adta hírül az MTI, az állami hírszolgáltató ugyanakkor azt a „rendkívüli csúcsteljesítményt” már nem újságolta el, hogy Novák közgazdász férje egyből alezredesi rangot kapott.

A furcsaságra Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mutatott rá hétfői Facebook-posztjában, és bár az RTL.hu-nak a politikus arról beszélt, hogy az eljárás törvényes volt, nem tartja azt etikusnak.

Hadházy emlékeztetett: Veres kinevezése finoman szólva is rosszul időzített, mert épp az elmúlt hetekben kezdték el kirugdosni a honvédségtől a magasrangú tisztek egy részét, valamint korábban azért is küldtek el katonákat, mert megtagadták a koronavírus elleni oltást. A független képviselő viccesen megjegyezte, az is lehet, hogy a kinevezés csak ahhoz kellett, hogy Novák Katalin házastársaként Veres ingyen utazhasson a honvédségi gépeken, ha a feleségét kíséri külföldi látogatásra. Ami egyébként igen gyakran előfordul.

Banánköztársaság operett honvédje.

Posted by Hadházy Ákos on Monday, February 27, 2023

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Veres István kinevezését Facebook-oldalán egy kommentre reagálva azzal indokolta:

„Veres István Úr önkéntes műveleti tartalékos katonaként alezredesi rendfokozatra szerződött. Ebben az állománykategóriában ez a rendfokozat megközelítőleg tükrözi a végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, valamint a közjogi szerepét.”

Az RTL.hu kereste a minisztériumot, hogy megtudja, Veres közgazdász végzettsége mennyire lehet ez esetben releváns, illetve arra is kíváncsiak voltak, hogy mik a kinevezés szabályai, de válasz nem érkezett.

Kapcsolódó hírek