Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Miközben sorra rúgják ki a főtiszteket, Novák Katalin férje öt hét kiképzés után alezredes lett

Patyomkin-ország operett honvédelme előre megy, nem hátra.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Veres István öthónapos alezredes és felesége, Novák Katalin fideszes államfő.
Veres István öthónapos alezredes és felesége, Novák Katalin fideszes államfő. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Novák Katalin államfő férje, Veres István is letette ünnepélyes tartalékosi esküjét múlt szombaton a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián, adta hírül az MTI, az állami hírszolgáltató ugyanakkor azt a „rendkívüli csúcsteljesítményt” már nem újságolta el, hogy Novák közgazdász férje egyből alezredesi rangot kapott.

A furcsaságra Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mutatott rá hétfői Facebook-posztjában, és bár az RTL.hu-nak a politikus arról beszélt, hogy az eljárás törvényes volt, nem tartja azt etikusnak.

Hadházy emlékeztetett: Veres kinevezése finoman szólva is rosszul időzített, mert épp az elmúlt hetekben kezdték el kirugdosni a honvédségtől a magasrangú tisztek egy részét, valamint korábban azért is küldtek el katonákat, mert megtagadták a koronavírus elleni oltást. A független képviselő viccesen megjegyezte, az is lehet, hogy a kinevezés csak ahhoz kellett, hogy Novák Katalin házastársaként Veres ingyen utazhasson a honvédségi gépeken, ha a feleségét kíséri külföldi látogatásra. Ami egyébként igen gyakran előfordul.

Banánköztársaság operett honvédje.

Posted by Hadházy Ákos on Monday, February 27, 2023

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Veres István kinevezését Facebook-oldalán egy kommentre reagálva azzal indokolta:

„Veres István Úr önkéntes műveleti tartalékos katonaként alezredesi rendfokozatra szerződött. Ebben az állománykategóriában ez a rendfokozat megközelítőleg tükrözi a végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, valamint a közjogi szerepét.”

Az RTL.hu kereste a minisztériumot, hogy megtudja, Veres közgazdász végzettsége mennyire lehet ez esetben releváns, illetve arra is kíváncsiak voltak, hogy mik a kinevezés szabályai, de válasz nem érkezett.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Novák Katalin fizetése 5,2 millió forintra emelkedett, és ezért pontosan annyit kell dolgoznia, mint amennyit államfői munkássága ért: nagy büdös semmit

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter