Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Hányinger: egy fideszes javaslat szerint az egyházi személyeknek mostantól nem kellene jelenteniük a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményt, ha gyónás útján értesülnek róla

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke megáldja Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, a Zsinat lelkészi elnökét az egyházkerület püspökszentelő istentiszteletén pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én.
Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke megáldja Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, a Zsinat lelkészi elnökét az egyházkerület püspökszentelő istentiszteletén pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Nehéz volt még a korábbiaknál is hányingerkeltőbb mélységeket feltételezni a PedoFidesz-kormány-egyház viszonylatban, de a fideszes Dunai Mónika „szerencsére” tesz róla:

a politikusnő, anya (!) frissen beadott törvénymódosító javaslatában ugyanis az szerepel, hogy az egyházi személyeknek a jövőben nem kellene jelenteniük a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményeket, hogyha arról gyónás útján szereztek tudomást.

A javaslatra a Párbeszéd frakcióvezetője, Tordai Bence, valamint a Kard blog hívta fel a figyelmet.

A Parlament honlapjára felkerült egy fideszes módosítási javaslat a gyermekvédelmi törvényhez, amely felmentést adna az…

Posted by KARD on Monday, May 6, 2024

A módosítás egészen pontosan úgy szól, hogy a jövőben nem lenne jelzési kötelességük az egyházak vagy vallási egyesületek „vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagjainak” olyan információval kapcsolatban, amire titoktartási kötelezettségük vonatkozik.

A május 3-án beadott törvényjavaslatot itt lehet elolvasni.

A Telex kereste a vérlázító javaslat kapcsán a Fidesz-frakciót, de a nagy „családbarát” pedofilpártolók egyelőre nem válaszoltak.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!