Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Meghátrált a PedoFidesz: mégsem támogatják, hogy lehessen gyerekekkel erőszakoskodni a gyónási titokban bízva

Szerdán már úgy ébredtek, hogy mégsem támogatják Dunai Mónika gyalázatos törvénymódosítóját.

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó (középen, j-b) Ferenc pápa szentmiséjén a Parlament előtti Kossuth téren az egyházfő háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján, 2023. április 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó (középen, j-b) Ferenc pápa szentmiséjén a Parlament előtti Kossuth téren az egyházfő háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján, 2023. április 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Keddi hír volt, hogy a fideszes Dunai Mónika egy olyan, a gyermekabúzusok titokban maradását lehetővé tevő törvényjavaslatot adott be (adattak be vele), amely szerint a jövőben az egyházi személyeknek nem kellett volna jelenteniük a gyerekek ellen elkövetett bűncselekményeket, hogyha arról gyónás útján szereztek tudomást.

A botrányos tervezet kitudódása után a Fidesz-frakció azonnal közölte, hogy természetesen támogatják Dunai elmebaját, hiszen az szerintük még szigorítás is a korábbiakhoz képest.

Szerdára azonban valami megváltozhatott, mert ma reggel már arról adott ki közleményt az Orbán-párt, hogy mégsem támogatják a „gyónási titokra vonatkozó részt”.

„A Fidesz-frakció a gyermekvédelmi törvényhez kizárólag olyan módosítást támogat, amely szigorítást tartalmaz. Dunai Mónika képviselőtársunk tegnapi javaslata szigorít, a fegyelmi felelősségre vonást és a büntetőjogi következményeket is kiterjeszti a gyermekvédelmi jelzőrendszer valamennyi tagjára, ha azok elmulasztják jelzési kötelezettségüket egy gyermek veszélyeztetettségének észlelése esetén. Kivételek ez alól nem lehetnek sem egyházi, sem alapítványi, sem egyéb fenntartású intézményekben. Ezt támogatjuk. A gyónási titokra vonatkozó részt azonban nem, mert annak jelenlegi szabályozása elegendő, módosítása szükségtelen”

– közölte szerdán a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!