Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Latorcai, miután a magyarok már csak meghalni, fertőzést összeszedni járnak állami egészségügybe: a kormány rendkívül elkötelezett az egészségügyi helyzet további (!) javítására

Ezt az is bizonyítja, hogy az államtitkár éppen ma is átadott egy egészégcentrum „támogatásáról szóló okiratot”.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond Véső Ágoston nagybányai festő életműkiállításának megnyitóján a debreceni Partium Házban 2023. augusztus 16-án.
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond Véső Ágoston nagybányai festő életműkiállításának megnyitóján a debreceni Partium Házban 2023. augusztus 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyarország kormánya rendkívül elkötelezett az ország egészségügyi helyzetének további javítására – mesélte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Csongrád-Csanád vármegyei Újszentivánon.

Latorcai Csaba az újszentiváni egészégcentrum „támogatásáról szóló okirat” átadásán elmondta, a kormány legfontosabb célja, hogy egyfelől folyamatosan javuljon a lakosság egészségügyi állapota, másfelől pedig a betegeknek ugyanilyen mértékekben javuljanak a gyógyulási esélyei is. Éppen ezért a kormány 2010 óta az egészségügyben hajtotta végre a legnagyobb mértékű béremelést – állította.

Az ápolók bére 2010-hez képest átlagosan háromszorosára, az egészségügyi szakdolgozók bére a négyszeresére, a szakorvosok bére pedig az ötszörösére emelkedett – magyarázta Latorcai Csaba, bár nem tudni, hogy akkor miért van még mindig szinte minden intézményben és területen szakemberhiány, ha a kormánypropaganda szerint már lassan milliárdosok dolgoznak az egészségügyben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!