Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Latorcai: A kormány célja, hogy Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa közt legyen

Abból még senkinek nem lett baja, hogy kitűzött egy impozáns célt.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond a pszichiátriai és szenvedélybetegekkel foglalkozó Mentál Plusz Szolgáltatóház átadóján Békéscsabán 2023. június 15-én.
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond a pszichiátriai és szenvedélybetegekkel foglalkozó Mentál Plusz Szolgáltatóház átadóján Békéscsabán 2023. június 15-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Magyarország kormányának célja az, hogy az ország 2030-ra váljék az Európai Unió öt legélhetőbb országának egyikévé, egyben egy olyan országgá, ahol nincs különbség a városi és a vidéki létforma között – hülyített a miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára pénteken Füzéren.

Latorcai Csaba a „Füzér reg-élő vár” projekt ünnepélyes záró rendezvényén elmondta: mindezt annak érdekében teszik, hogy „az emberek ne életminőséget válasszanak akkor, amikor város vagy vidék mellett döntenek, hanem életforma melletti választás eredményeképpen dönthessenek szabadon arról, hogy hol és hogyan kívánnak élni”. Ehhez Magyarország kormánya minden segítséget megad – jegyezte meg az államtitkár.

Hozzátette, ezt célozza a Magyar falu program támogatása is, melynek egyik nyertese Füzér önkormányzata, emellett a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program is, hiszen a kormány több mint 140 milliárd forintot fordít a régió fejlesztésére.

A még csak súlytalan ígéretnek sem nevezhető „az a cél” típusú bemondások, léleksimogató néphülyítések mostanában nagyon mennek a Fidesznek: tegnap számoltunk be róla, hogy Hende Csaba már egyenesen arról beszélt, hogy „nagyjából utolértük az osztrákokat”, mivel sikerült leaszfaltozni egy dűlőutat.

Kapcsolódó friss hírek