Az államtitkár elárulta: Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa között lehet

„Lehet”, tehát vagy lesz, vagy nem (amiben sok újdonság nincs).

Orbán Viktor a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén Felcsúton 2018. október 13-án.
Orbán Viktor a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén Felcsúton 2018. október 13-án. Fotó: kormany.hu

Magyarország elfogadott helyreállítási tervével a kormány kiemelt célja, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagországa közé kerüljön hazánk

– zendített rá a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Vácon arra az évtizedek óta hallgatott strófára, miszerint most már, jaj mindjárt, már csak pár év, és… és tényleg utolérjük a többi országot. (Mert azok meg addig nyilván állnak és várnak.)

Latorcai Csaba a Polgári Vállalkozók Egyesülete a Dunakanyarért rendezvényén magyarázott arról, hogy az Európai Bizottsággal történt másfél évnyi egyeztetés után szerdán az EB olyan határozatot hozott, miszerint az ország helyreállítási tervét elfogadásra javasolja az uniós pénzügyminiszterek tanácsának.

Latorcai arról már persze mélyen hallgatott, hogy a pénz a terv elfogadás után sem jön majd automatikusan: a program forrásaihoz csak azután tud hozzáférkőzni a magyar kormány, ha 27 féle „szupermérföldkövet” maradéktalanul teljesít, benne négy komoly igazságügyi reformmal.

Az államtitkár mindenesetre nagyon örül, mert állítása szerint hazánknál egyik uniós tagállam sem kapott jobb minősítést a helyreállítási tervére. „A beadvány kiváló minősítést kapott” – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek