Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Latorcai úgy tudja, a „baloldal uszító magatartása” miatt tördelik le a kereszteket a Margit hídon

Megfejtette.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond Véső Ágoston nagybányai festő életműkiállításának megnyitóján a debreceni Partium Házban 2023. augusztus 16-án.
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára beszédet mond Véső Ágoston nagybányai festő életműkiállításának megnyitóján a debreceni Partium Házban 2023. augusztus 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A keresztek felújításának folytatására, a KDNP Fogadj örökbe egy keresztet! kezdeményezéséhez csatlakozásra buzdított a területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkár, a KDNP ügyvezető főtitkára csütörtökön a Somogy vármegyei Szabáson.

Latorcai Csaba a község Szűzmária Szent Neve Templomához tartozó, felújított kőkeresztjének átadásán azzal hergelte a hallgatóságát, hogy

„a mindent végképp eltörölni akaró baloldali uszító magatartás vezet ahhoz, hogy jó heccé válik keresztek letörése és felgyújtása, ezért is fontos folytatni keresztek örökbefogadását, felújítását”.

A politikus a budapesti Margit híd keresztjeinek megrongálására, valamint a Nagykovácsiban történtekre, a keresztek felgyújtására utalva hangsúlyozta: „az európai szélsőbal és annak kiszolgálói, a dollárbaloldal dühödten és cinikus módon támadja az európai és a magyar kultúra fundamentumát”.

Valójában persze a KDNP-s agymenésének semmi köze a valósághoz: a Margit hídon részeg fiatalok tördelték le a kereszteket, akik bizonyára akkor is „jó mókának” találták volna a rongálást, ha Soros orra, pedofil papok hímtagjai vagy török félholdak meredeznének ugyanott.

Kapcsolódó friss hírek