Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Bulvár

„Karsai Dániel kapja be” – üzente a győri megafonos a haldokló alkotmányjogásznak

Benyújtotta a PedoFidesz az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője védőmaszkot visel a koronavírus-járvány miatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 12-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Novák Katalinok, K. Endrék, Balog Zoltánok pártja benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

Kocsis Máté úgy magyarázta, a törvénycsomag értelmében „tovább szigorodnak” a pedofilokat sújtó büntetések: nem évülnek el a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények, nincs feltételes szabadlábra helyezés, nincs reintegrációs őrizet és az elkövetők soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt.

Bekerülnek a nyilvános pedofil-adatbázisba azok a magyarok is, akik külföldön követnek el ilyen bűncselekményt – írta.

A jogszabály szerint akár két év börtönt is kaphatnak azok a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, akik elmulasztják jelezni, ha a gyermek veszélyeztetett helyzetben van. Továbbá szigorú alkalmassági vizsgálatoknak vetik alá a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat annak érdekében, hogy a rájuk bízott gyermekek biztonságban nevelkedjenek. A frakcióvezető megjegyezte:

a gyermekvédelemben rengeteg tisztességes, becsületes ember dolgozik, azokat kell kiszűrniük, akik beteg hajlamaik kiélése érdekében férkőztek közéjük.

Kocsis Máté bejegyzése szerint a javaslat értelmében egyszerűbben lehet majd jelenteni és eltávolíttatni azokat a tartalmakat, amelyek sértik a gyermekek személyiségi jogait.

A csomaghoz szorosan kapcsolódó másik módosítás megvédi a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, ez eszközt ad a szülők kezébe azzal, hogy egyfajta „szűrt internetet” kérhetnek a gyermekeiknek, amelyen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által feketelistára tett oldalak nem lesznek elérhetők – tette hozzá.

A gyermekeket minden eszközzel meg kell védeni – hangsúlyozta kampány-szagú bejegyzésében Kocsis Máté, annak a pártnak a frakcióvezetője, amely a pedofilpártolónak kegyelmet adó Novák Katalint is kitermelte, és amelyik továbbra is falaz Balog Zoltánnak, aki már akkor a pedofilsegítő K. Endre érdekében lobbizott, amikor még tanácsadója sem volt a köztársasági elnöknek.

Ez is érdekelhet: Kiadták a riasztást: szerdán 6 megyét ér el a durva zivatar

Kapcsolódó hírek

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Idiótaként bujkált a reptéren, így is felismerték: Kocsis Máté azt hazudta, hogy a Kossuth téren ünnepel, közben Krétán nyaralt Bayer Zsoltékkal

Kocsis Máté: Magyar Pétert elhagyta a felesége, locsog-fecseg, bosszút akar állni

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Kocsis: ha annyira fontos a svédeknek a NATO-csatlakozás, akkor jöjjenek ide!

Kocsis Máté úgy tudja, Novák és Varga „felelősségteljes döntést hozott”… bezzeg Gyurcsány!

Kocsis Máté üzeni mindenkinek, akit zavar a pedofília: „inkább mélyen hallgassanak!”

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!