Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Naplóval ütött egy gyereket, most őt indítja a Fidesz Pusztaszabolcson

Tüke László (b) és Kövér László (j).
Tüke László (b) és Kövér László (j). Fotó: Facebook/Tüke László

Tüke László korábbi alpolgármestert, a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja Pusztaszabolcson a Fidesz a júliusi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként – írja a 444.hu. A dolog azért érdekes (bár nem meglepő), mert

Tüke volt az, aki korábban naplóval ütött egy ötödikes diákot, és ezért 2019-ben írásos figyelmeztetést is kapott a tankerületi központtól.

A jegyzőkönyvekből az derült ki, hogy a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között konfliktus alakult ki. Erről értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót, aki

berontott a kémiaterembe, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval.

Ezt Tüke is elismerte az általa is aláírt jegyzőkönyvben – emlékeztet a lap.

🧡Kedves Pusztaszabolcsiak!🧡Igen, indulok az önkormányzati választáson.🧡Nagyon sok bíztatást kaptam Tőletek/ Önöktől,…

Posted by Tüke László on Tuesday, April 16, 2024

A szülők ugyan visszavonták később a bejelentésüket, a tankerület vezetője ennek ellenére lefolytatta a vizsgálatot, és a személyes meghallgatások alapján arra a meglepő megállításra jutott, hogy „a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan”, noha Tüke maga mondta jegyzőkönyvbe, hogy megütötte a gyereket.

Írásbeli figyelmeztetést azért adott a tankerület vezetője Tükének, mert „a gyerekek között kialakult nézeteltérés során nem úgy viselkedett, ahogyan az egy pedagógustól ilyen helyzetben általában elvárható”.

Tüke László akkor a 444-nek azt mondta, hogy szerinte nem történt bántalmazás. Amikor a lap megkérdezte, hogy akkor miért írta alá a jegyzőkönyvet, amiben elismeri a gyerek megütését, azt válaszolta, hogy „az nem a realitásokat tartalmazza”.

Kapcsolódó friss hírek