Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk

Tele vannak pénzzel a magyarok, rengeteg állampapírt vásároltunk
Fotó: Facebook/Magyar Államkincstár

Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás, négy hónap alatt 40 ezren nyitottak így számlát és 60 milliárd forintért vásároltak állampapírt – jelentette be szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Mint közölte, tavaly december óta mobilapplikáción vagy számítógépen keresztül mindössze néhány kattintással lehet számlát nyitni a Magyar Államkincstárban.

Az így nyitott értékpapírszámlák, Start-számlák és nyugdíj-előtakarékossági számlák száma mára meghaladta a 40 ezret, állampapír állománya megközelítette a 60 milliárd forintot.

✅️Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás: ❗️4 hónap alatt 40 ezren nyitottak így számlát és 60 milliárd forintért vásároltak állampapírt.

Posted by Varga Mihály on Wednesday, April 17, 2024

Noha többek között azért is van szükség újabb megszorításra, mert a korábbi PMÁP, stb. magas kamatkifizetései durván megterhelik az államkasszát, Varga szerint az állampapírral az egész ország jól jár:

a családoknak biztonságos, magas hozamú és kamatadó-mentes befektetést nyújt, az államnak stabil és kiszámítható finanszírozást jelent.

„Magyarország szuverenitását erősíti, hogy 2010 óta a lakosság részarányát az adósságfinanszírozásban 3 százalékról 20 százalék fölé növeltük, a külföldiek kezében lévő államadósság arányát kétharmadról egyharmadra csökkentettük, a devizaadósság arányát 50 százalékról 30 százalék alá javítottuk” – magyarázta Varga Mihály.

Kapcsolódó friss hírek