Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

„De legalább kormányozni tudnak.”

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én.
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

675 milliárd forint értékben jelentett be megszorításokat Varga Mihály a csütörtöki Kormányinfón: beruházásokat halasztanak el, hogy a már összeomlott költségvetés helyett legalább az új célok tarthatók legyenek – írja a Hvg.hu.

A pénzügyminiszter azzal mosakodott, hogy ezeket a „projekteket” valójában nem leállítják, csak más időre teszik át.

Varga mindezt azzal indokolta, hogy „háborús idők vannak”, és egyre közelebb sodródunk ahhoz, hogy a NATO belesodródjon az ukrán háborúba, a költségvetés hiányát pedig 4,5 százalékra kell levinni.

Valójában azonban az idei költségvetés már gyakorlatilag februárra összeomlott, március végére pedig az egész évre tervezett eredeti hiánycél majdnem 93 százaléka összejött, idén eddig 2321 milliárd forintos a hiány

– emlékeztet a Hvg.hu.

A miniszter kérdésre válaszolva sem mondott konkrétumot arról, hogy pontosan milyen beruházások leállításáról van szó. A minisztériumoknak keretösszeget adnak, és majd azok látják, hogy mely beruházásokat kell átütemezni.

Kapcsolódó friss hírek