Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a termékenységtudatosság hetéről tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztériumban 2024. április 17-én.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a termékenységtudatosság hetéről tartott sajtótájékoztatón a Belügyminisztériumban 2024. április 17-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A jövő héten rendezik meg Magyarországon a termékenységtudatosság hetét, amelyen arra hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja a gyerekvállalást – mondta Rétvári Bence (férfi, 44) szerdai sajtótájékoztatóján, mivel ezek szerint

a kormányban a nőket továbbra is csak azért tartják, hogy a szoknyájuk mögé bújjanak, ha botrány van, aztán belökjék őket a busz alá, végül propaganda-műsorokhoz használják fel a családi konfliktusaikat.

Rétvári termékenység-szakértőre maradt tehát a feladat, hogy bejelentse: négy civil szervezet – az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a KétIgen Alapítvány és a Dr. Kőrösi Tamás alapítvány – az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóságának támogatásával április 23-27. között megrendezi a termékenységtudatosság hetét Budapesten és több vidéki nagyvárosban.

Habár a meddőség ma már népbetegség, a fiatalok sokszor mégsem gondolnak bele, hogy foglalkozniuk kellene ezzel a kérdéssel, ezért közérthető módon, ingyenes programokon szeretnék nekik átadni a tudást, és felhívni a figyelmet arra, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja, hogy tud-e valaki gyereket vállalni – magyarázta az államtitkár.

Kapcsolódó friss hírek