Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Kirúgták a munkahelyéről a Magyar Péter szombati tüntetésén felszólaló volt lelkészt

Tarr Zoltán a Talpra Magyarok Közössége által szervezett 2024. április 6-i tüntetésen.
Tarr Zoltán a Talpra Magyarok Közössége által szervezett 2024. április 6-i tüntetésen. Fotó: Facebook/Magyar Péter

Azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről Tarr Zoltán korábbi református lelkészt, aki beszédet mondott Magyar Péter szombati, Kossuth téri tüntetésénszámolt be Facebook-oldalán Magyar.

Azt írta, Tarr próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, így jogi aggályt aligha emelhetnek,

„de súlyos erkölcsi elveket sért és alaptörvény ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek”.

Magyar emlékeztetett, Tarr Zoltán egyetlen „bűne” valószínűleg az lehetett, hogy a Talpra Magyarok Közössége által szervezett szombati százezres megmozduláson felszólalt az egyház és állam káros összefonódásával és a pedofilmosdatónak kegyelemért lobbizó Balog Zoltán püspökkel szemben.

Tarr, aki ingyen adta át Magyar Péternek a 2023-ban létrehozott Legyél a változás! nevű egyesületét, a 444.hu-nak elmesélte: hétfőn, munkaideje végeztével megcsörrent a telefonja, és rövid úton, indoklás nélkül kirúgták. Próbaidejéből 5-6 nap volt már csak hátra. A háromgyerekes családapa a lapnak hangsúlyozta, végig tisztességgel dolgozott, szakmai kifogás sohasem érte munkáját, ezért sem nagyon tud másra gondolni, mint hogy a tüntetésen elmondott beszéde volt az ok a kirúgására.

Úgy véli, eltávolítása a kormány részéről „nem volt bölcs döntés”, hiszen ezzel csak erősítik azt a képet, hogy ha a mai Magyarországon van véleményed, akkor „levágják a karod vagy kitépik a nyelved”.

Kapcsolódó friss hírek