Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Pesty László magyarázkodik.
Pesty László magyarázkodik.

„Tisztelem, amit a volt miniszter asszony nyilatkozik és tisztelem a lojalitását és hűségét, de azért a kisördög, ugye… azt beszélik a városban, hogy Novák Katalin sem önszántából írt alá. Ha ez így van, akkor nem zárható ki az sem, hogy Varga Juditot is zsarolják. Kisgyerekeik vannak, könyörgöm! Már fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy lassan kezdünk úgy kinézni, mint 1923, Szicília”

– nyilatkozta az egyre fokozódó Varga Judit-Magyar Péter csörtéről Pesty László dokumentumfilmes a Magyar Hangnak.

Pesty, aki régi fideszesként tavaly nyáron fogalmazott meg markáns kritikát a kormányzati körökről, úgy véli, lesznek Magyarnak követői a Fidesz háza tájáról, „magas és alacsony szinten is sokan szimpatizálnának a radikális reformok gondolatával és a Lölő-jelenség felszámolásával”, most azonban összezárnak.

Pesty, aki állítása szerint baráti viszonyt ápol Varga Judittal, elmondta, fideszes körökben ismert volt, hogy házasságuk utolsó szakasza nem volt boldog és zavartalan, Bayer Zsolt állítását viszont, miszerint Magyar bántalmazta volt feleségét, nem erősítette meg.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy nem Varga Judit, hanem valaki más írta a nevében megjelenő posztokat, azt mondta,

„ma itt bármi előfordulhat”.

Pesty László szerint „Varga Judit az a miniszter volt, aki az óriási jogi tudást, legkeményebb tartást és legszimpatikusabb arcélt mutatta a kormányban”, de a kegyelmi ügyben vállalt felelőssége „borzalmas személyes dráma”.

Úgy tudja, nem javasolta kegyelemre K. Endrét, a kegyelmi kérvény ellenjegyzése csak formalitás volt. Az egyre magasabb hőfokon izzó Varga-Magyar adok-kapokat abszurdnak nevezte, és egy olyan focimeccshez hasonlította, ahol egyszerre drukkol mindkét csapatnak.

Kapcsolódó friss hírek