Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Orbán Viktor: el kell foglalnunk Brüsszelt, szemet vetett Magyarországra

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt – zendített rá a szokásos politikai hergelődésére Orbán Viktor az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából, a Múzeumkertben pénteken megtartott „díszünnepségen” elmondott „ünnepi” beszédében.

A kormányfő az sms-ben összecsődített fideszistáknak úgy magyarázta: Brüsszel nem az első birodalom, amelyik szemet vetett Magyarországra, de az elmúlt ötszáz évben minden birodalom belátta előbb vagy utóbb, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal nem megy velünk semmire!

Talpra, magyar! 2024. március 15. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Talpra, magyar! 2024. március 15. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Friday, March 15, 2024

„Elfogyott a félhold, elkopott a kétfejű sas karma és elvásott a vörös csillag is”

– bomlott meg, úgy folytatva: mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül Góliát. Emlékeztetett azonban arra is, hogy a kiegyezéssel megmutattuk: ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár!

Orbán értékelése szerint egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt. 1848-ban megálltunk Schwechatnál, most nem tesszük, most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban – közölte.

Kapcsolódó friss hírek