Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Rákay úgy tudja, az emberek „spontán tapsban törnek ki” a Petőfi-filmtől, fölállnak és könnyes szemmel ünneplik

A sánták lábra kelnek, a vakok pedig újra látnak.

Rákay úgy tudja, az emberek „spontán tapsban törnek ki” a Petőfi-filmtől, fölállnak és könnyes szemmel ünneplik
Fotó: Facebook/Rákay Philip

Napok óta nem bír elsülni a gyönyörtől Rákay Philip, akinek a 6,1 milliárd forint közpénzből készült Petőfi-filmjére ugyanakkor még a muszájból kivezényelt diákoknak is meg kell venniük a jegyet: az orbánista médiabáró péntek reggel a Kossuth rádió propagandaműsorában méltatta önnön nagyságát.

A Most vagy soha! egy politikán felüli film – magyarázta Rákay, aki szerint a napokban bemutatott történelmi kalandfilm egyfajta „nemzeti minimum”. „Kellenek olyan ügyek, amiken nem vitatkozunk, bárhogy is szavazunk négyévente, és bárhogy is gondolkodunk a világról” – mondta.

„Ez egy ilyen film, mert olyan hősökről szól, akik nélkül lehet, hogy ma nem lennénk itt, lehet, hogy nem lenne Magyarország” – húzta alá.

Rákay Philip megrázónak és könnyfakasztónak nevezte a filmet ért visszajelzéseket. Mint mondta,

vidéki és budapesti helyszínekről is olyan jelzéseket kapott, hogy a vetítéseken „spontán tapsban törnek ki az emberek, fölállnak és könnyes szemmel ünneplik a filmet”.

Érdekesség, hogy az IMDb-n, a legnagyobb nemzetközi online filmadatbázisban jelenleg (10-ből) 1,2 pontra értékelik a filmet.

A Most vagy soha! című filmet ért támadásokról szólva Rákay Philip azt mondta: „a kritika nyilván nekem szól”. „Ez a film sokak számára csak ürügy, hogy belém rúghassanak vagy belerúghassanak a magyar kormány filmtámogatási rendszerébe” – értékelt, hozzátéve: vannak, akik „bugyuta kurzusfilmet próbálnak belelátni, miközben nem az”.

Kapcsolódó friss hírek