Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Diákokat vezényelnek Rákay Philip 6,1 milliárd forintos Petőfi-filmjére

Rákay Philip fideszes producer, forgatókönyvíró beszédet mond a Most vagy soha! című történelmi kalandfilm díszbemutatóján Budapesten, a Cinema City Arénában 2024. március 13-án.
Rákay Philip fideszes producer, forgatókönyvíró beszédet mond a Most vagy soha! című történelmi kalandfilm díszbemutatóján Budapesten, a Cinema City Arénában 2024. március 13-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerda este mutatták be Budapesten a március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amely csütörtöktől látható országszerte a mozikban.

Az IMDB-n máris 10/1,2 csillagos értékelésen álló „remekműnek” eredetileg tavaly, Petőfi születésének 200-adik évfordulójára kellett volna elkészülnie, ráadásul 6,1 milliárdos költségvetésével ez lett minden idők legdrágább magyar filmje. Természetesen közpénzről beszélünk.

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX arról ír, hogy máris elkezdődött a gyerekek utaztatása, ugyanis egy ferencvárosi iskola diákjait kivezényelték a vetítésre, aki pedig nem ment el, az igazolatlan hiányzást kapott.

😡Diákokat vezényeltek a Petőfi-film vetítésére❗️😤Egy 9. kerületi iskola tanulója szerint a filmet kihagyó diákok…

Posted by Momentum TizenX on Thursday, March 14, 2024

A Hvg.hu úgy tudja, egy XV. kerületi gimnázium tanulóit is a Most vagy soha! bemutatójára vezényelték, nekik szintén az volt a kitétel, hogy ha nem mennek, akkor igazolatlant kapnak. Egy szülő a lapnak ugyanakkor arról beszélt, hogy

a jegy árát is nekik kellett kifizetniük,

és hasonló hírek érkeztek a laphoz Veszprémből és Szegedről is. Vagyis a 6,1 milliárdos büdzséből ezek szerint arra már nem jutott, hogy legalább ingyen nézhessék meg a diákok Rákay közpénzből gründolt bizniszét.

A 444.hu arról értesült, hogy a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból és a Magyar Hajózási Technikumból is vittek, illetve visznek diákokat a propagandafilm vetítésére.

Kapcsolódó friss hírek