Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én.
Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2016-ban éppen Orbán Viktor előterjesztésére kapott állami kitüntetést Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon akkori igazgatója – amikor már 5 éve tudni lehetett, hogy a férfi legalábbis jó eséllyel pedofil.

Az összefüggésre a Demokratikus Koalíció világított most rá. A párt közleményében azt írja, a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számának 12573. oldalán feketén-fehéren olvasható, hogy a miniszterelnök Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére adományozta a kitüntetést

„a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként”.

Részlet a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számának 12573. és 12575. oldaláról.

Részlet a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számának 12573. és 12575. oldaláról.

A DK megállapítása szerint tehát az állami kitüntetésnek személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az pedig már a Magyar Közlönyből is világos, hogy személyesen Orbán Viktor volt az ellenjegyzője is.

„Magyarán nem Novák Katalin, nem Balog Zoltán vagy Varga Judit, hanem személyesen Orbán Viktor döntött a bicskei pedofil kitüntetéséről” – írja a párt.

Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt a kérdést szegezte a kormánynak:

„Ha Varga Juditnak mennie kellett azért, mert ellenjegyzője volt a pedofilsegítő kegyelmének, akkor Orbán Viktor hogyan lehet még mindig miniszterelnök, ha saját kezűleg előterjesztette és ellenjegyezte a pedofil igazgató az állami kitüntetését?”

Kapcsolódó friss hírek