Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én.
Orbán Viktor kormányfő érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2016-ban éppen Orbán Viktor előterjesztésére kapott állami kitüntetést Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon akkori igazgatója – amikor már 5 éve tudni lehetett, hogy a férfi legalábbis jó eséllyel pedofil.

Az összefüggésre a Demokratikus Koalíció világított most rá. A párt közleményében azt írja, a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számának 12573. oldalán feketén-fehéren olvasható, hogy a miniszterelnök Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója részére adományozta a kitüntetést

„a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként”.

Részlet a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számának 12573. és 12575. oldaláról.

Részlet a Magyar Közlöny 2016. évi 122. számának 12573. és 12575. oldaláról.

A DK megállapítása szerint tehát az állami kitüntetésnek személyesen Orbán Viktor volt az előterjesztője, és az pedig már a Magyar Közlönyből is világos, hogy személyesen Orbán Viktor volt az ellenjegyzője is.

„Magyarán nem Novák Katalin, nem Balog Zoltán vagy Varga Judit, hanem személyesen Orbán Viktor döntött a bicskei pedofil kitüntetéséről” – írja a párt.

Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt a kérdést szegezte a kormánynak:

„Ha Varga Juditnak mennie kellett azért, mert ellenjegyzője volt a pedofilsegítő kegyelmének, akkor Orbán Viktor hogyan lehet még mindig miniszterelnök, ha saját kezűleg előterjesztette és ellenjegyezte a pedofil igazgató az állami kitüntetését?”

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül