Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott demonstráció résztvevői vonulnak az orosz nagykövetség épületéhez a VI. kerületi Benczúr utcában 2024. február 24-én. A tüntetést a Momentum Mozgalom és az Európához Tartozunk Egyesület szervezte.
Az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott demonstráció résztvevői vonulnak az orosz nagykövetség épületéhez a VI. kerületi Benczúr utcában 2024. február 24-én. A tüntetést a Momentum Mozgalom és az Európához Tartozunk Egyesület szervezte. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Budapest nem enged sem a saját, sem mások szabadságából, és kiállunk az ukrán nép mellett – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester szombaton, az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott budapesti demonstráción.

„Ruszkik haza!” – kezdte beszédét Karácsony Gergely a Momentum Mozgalom és az Európához Tartozunk Egyesület által, az orosz nagykövetség épülete közelében tartott tüntetésen. Azt mondta, hogy a demonstráció „egyszerre üzenet Putyinnak és Putyin tanítványainak: Budapest nem enged sem a saját, sem mások szabadságából”.

A putyini agresszió második évfordulója után szégyellje magát az a politikus, aki a pávatáncban képes úgy elszédülni,…

Posted by Karácsony Gergely on Saturday, February 24, 2024

Azért vagyunk itt, hogy kiálljunk a bátor ukrán nép mellett, és megüzenjük a világnak:

„lehet, hogy hitvány kormányunk van, de mi nem vagyunk hitvány nemzet”

– mondta Karácsony Gergely. Kijelentette: szégyellik Magyarország kormányát, mert vannak olyan konfliktusok, ahol nem lehet mérlegelés kérdése, hogy nem az agresszor, hanem az áldozat oldalára kell állnunk.

„Budapest tudja milyen az, amikor orosz tankok grasszálnak az utcákon. Budapest tudja milyen nehéz kiállni a szabadságért. De Budapest tudja, hogy ha nincs szabadság, akkor nincs semmi” – mondta a főpolgármester, aki szerint még nekünk is van vesztenivalónk a szabadságunkból, mert – mint fogalmazott –

„Putyin egyik legfontosabb európai tanítványa ezt a várost is fojtogatja”.

A demonstráción egyperces néma csenddel emlékeztek a háború áldozataira.

A tüntetés résztvevői a Városháza parkban gyülekeztek, ahol a fővárosi önkormányzat, Ukrajna budapesti nagykövetsége és a Fővárosi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat tartott közös megemlékezést. A demonstrálók lassú menetben vonultak Oroszország budapesti nagykövetségéhez.

Kapcsolódó friss hírek