Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

300 milliárd forint uniós forrás érkezik Budapestre közvetlenül, hogy Orbánék ne lophassák el

A kiáradt Duna Budapesten, a Jane Haining rakparton, a Duna-korzón 2023. december 27-én. A csapadékos időjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetőzik a Duna.
A kiáradt Duna Budapesten, a Jane Haining rakparton, a Duna-korzón 2023. december 27-én. A csapadékos időjárás miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le. Budapesten várhatóan december 28-án reggel tetőzik a Duna. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A következő években 300 milliárd forint európai uniós forrás érkezik Budapest fejlesztésére – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön.

  • Közlekedésfejlesztésre 178 milliárd,
  • közterület-fejlesztésre 50 milliárd,
  • esélyteremtő fejlesztésekre 34 milliárd,
  • árvízvédelemre és vízgazdálkodásra 38 milliárd forint uniós forrás jön.

Az ezekből megvalósuló fejlesztések közül több már folyamatban van – írták.

Hozzátették, a főváros fejlesztésére érkező, jelentős összegű forrásokat az Otthon Budapesten Stratégia célkitűzéseinek megvalósítására fordítják: zöld, esélyteremtő, nyitott várossá teszik Budapestet.

300 milliárd forint Budapestnek, 300 milliárd forint a budapestieknek. Ezt a pénzt sok tárgyalással és okos…

Posted by Karácsony Gergely on Wednesday, January 24, 2024

Kiemelték, hogy a következő években jelentős lépéseket tudnak tenni a klímaváltozás csökkentése és a már elkerülhetetlen következményekre felkészülés érdekében. Ezen felül csökkentik a lakhatási válságot és jelentős szociális fejlesztéseket hajtanak végre.

Az uniós források érkezésének feltétele az volt, hogy azokhoz Magyarország hozzáférjen, továbbá a fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésre állása a főváros többéves előkészítő munkájának és a megfelelő projektek kidolgozásának az elismerése is – áll a közleményben.

Idézték Karácsony Gergely főpolgármestert, aki Brüsszelben a fejlesztési csomag bejelentésekor azt mondta:

„Budapestre azért is érkezhet 300 milliárd forint uniós forrás, mert a városfejlesztési célkitűzéseink azonosak az Európai Unió célkitűzéseivel. Fenntartható módon működő, zöld, szolidáris várost építünk. A most bejelentett fejlesztési csomag hatásait minden budapesti élvezni fogja majd, bárhol is él a városban.”

A fővárosi önkormányzat a következő hetekben részletesen bemutatja a Budapest következő éveit meghatározó fejlesztési csomag elemeit – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Kapcsolódó friss hírek