Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

A ruszkibérenc magyar kormányfő azt követeli, vegyék le az ukrán csatlakozás témáját a jövő heti EU-csúcs napirendjéről

Nehéz azzal vádolni, hogy nem tesz meg mindent Putyin kegyeiért.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. június 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Vannak várakozások, melyek szerint az Európai Tanácsban döntés születhet az ukrán EU-csatlakozáshoz szükséges tárgyalások megkezdéséről. A politikai és technikai előkészületek jelenlegi állapota alapján ezek a várakozások megalapozatlanok”

– olvasható abban a levélben, melyben Orbán Viktor Ukrajna csatlakozásának levételét követeli a jövő heti EU-s csúcs napirendjétől.

A 24.hu vette észre, hogy az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek címzett, angol nyelvű szöveg a Bloombergen jelent meg.

A ruszkibérenc magyar ügynök-kormányfő ebben arról magyaráz, hogy a téma tárgyalása „a konszenzus nyilvánvaló hiánya” miatt „elkerülhetetlenül kudarchoz vezetne”.

Hogy Orbán az újabb semmirevaló gáncsoskodásért mit kap vagy mit remél Putyintól, azt nem tudni, ahogy azt sem, miért gondolja úgy, hogy „Európa büdös gyerekeként” neki kell szabályoznia, miről tárgyalhat az Unió.

Kapcsolódó friss hírek