Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Varga Judit exférje is megszólalt Novák Katalin pedofilügyéről: „nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni”

Felbuzgott a közlésvágy Magyar Péterben, miután kiderült, az ex-felesége aláírása is kellett a kegyelemhez.

Novák Katalin köztársasági elnök búcsúzik a Budapestről távozó Ferenc pápától a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. április 30-án.
Novák Katalin köztársasági elnök búcsúzik a Budapestről távozó Ferenc pápától a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. április 30-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Varga Judit volt igazságügyminiszter exférje, Magyar Péter is megszólalt a Novák Katalin köztársasági elnök által kegyelemben részesített K. Endre ügyében, aki a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként jogerős börtönbüntetését töltötte, mert falazott a gyerekeket zaklató pedofil igazgatónak, akit egyébként 8 évre ítéltek.

Magyar a fideszes Skrabski Fruzsina blogger – egyben Novák Katalin egyik tanácsadója – Facebook-posztjához szólt hozzá, amiben a kormánypárti nő nem átallott a 2006-os eseményeket, valamint „titkosszolgálati akciót” is emlegetni Novák Katalin mentegetése okán.

„Kedves Fruzsina, minden tisztelettel kérlek, hogy ne keverjük ide a 2006-os ügyet, márcsak az akkori áldozatok emléke miatt se. A mostani eset végtelenül egyszerű, született egy rossz döntés, valószínűleg többen is hibáztak. Ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni és ha lehet, valahogy jóvá tenni”

– válaszolta neki minderre Magyar Péter.

A Telex megjegyezi, ahhoz, hogy K. Endre a 2023-as pápalátogatás okán kegyelmet kaphasson, Varga Judit volt igazságügyi miniszter is kellett, ő terjesztette fel a kegyelmi kérvényt, ő is jegyezte ellen Novák Katalin kegyelmi döntését.

Skrabski Fruzsina titkosszolgálatozós, „Novák nem hibázott” felütésű posztja alatt egyébként elvétve találni egyetértő hozzászólást, ellenben százak röhögik ki a fideszes „oknyomozót”, akinek mindenről 2006 jut eszébe.

Egymást hivogattuk Csintalan Sándorral, mert mindketten nagy rajongói vagyunk Novák Katalinnak. Én régi rajongója,…

Posted by Skrabski Fruzsina on Monday, February 5, 2024

A kormánypárti narratíva viszont már megvan: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldalt kell/érdemes meglátni amögött is, hogy Novák Katalin (ezek szerint Varga Judittal együttműködésben) pedofilok bűntársainak osztogat elnöki kegyelmet.

Kapcsolódó friss hírek