Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Megszámolta, ennyit talált: 2,1 forint készpénzt írt be vagyonnyilatkozatába egy fideszes

Jó, hát nem pénzügyminiszter volt, csak vidékfejlesztési.

Megszámolta, ennyit talált: 2,1 forint készpénzt írt be vagyonnyilatkozatába egy fideszes
Fotó: Facebook/Fazekas Sándor

Olyan emberek vezetik az országot, akik még a végletekig lebutított vagyonnyilatkozatukat sem képesek értelmezni, hogy aztán a pontozott vonallal, devizanemmel is segített mezőbe helyesen odavéssenek egy arab számot: a K-Monitor vette észre, hogy Fazekas Sándor, a Fidesz képviselője, korábbi vidékfejlesztési miniszter azt írta be a választók maximális pofánröhögéséül, hogy

  • készpénzben 2,1 forintot,
  • takarékbetétben pedig 19,5 forint megtakarítást

sikerült összelopnia felhalmoznia gondos munkájával.

Hogy az összegek mögül hány nulla, vagy „millió”, esetleg „milliárd” (darab? liter?) maradt le, azt a jó ég sem tudja, és a vagyonnyilatkozati rendszer komolytalansága a garancia rá, hogy ez valószínűleg ki sem fog derülni.

EZER? MILLIÁRD? FILLÉR?💫😵A héten nyilvánosak lettek a politikusi vagyonnyilatkozatok. Most már nem csak mi, civilek,…

Posted by K-Monitor on Sunday, February 4, 2024

Fazekas küzdelme a számokkal mindenesetre azért is érdekes, mert a következő sorban, a „Hitelintézeti számlakövetelés vagy más, szerződés alapján fennálló pénzkövetelés” rubrikát már látszólag helyesen töltötte ki: oda azt írta, hogy „2,5 M Ft”, vagyis (vélhetően) 2,5 millió forint.

A K-Monitor megjegyzi: Fazekas Sándor képviselőként bruttó 2 166 217 forintot keres, az Állatorvosi Egyetem alapítványában 1,5 millió forintos tiszteletdíjat kap, emellett cégéből is kapott 9 millió forint osztalékot 2023-ban. De az általa leadott dokumentumból az is kiderül, hogy hét ingatlan is van a tulajdonában különböző arányban Karcagon – lakóház, zártkert és több szántó –, illetve a főváros kilencedik kerületében is tulajdonos egy társasházi lakásban.

Kapcsolódó friss hírek