Orbán Viktor tavaly 14 millió forintot takarított meg a vagyonnyilatkozata szerint

Orbán Viktor érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én.
Orbán Viktor érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én. Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Míg az előző években betegre aggódtunk magunkat amiatt, hogy „puritán miniszterelnökünknek” egy lyukas garasnyi megtakarítása sincs, Orbán Viktor 2022-re vonatkozó vagyonnyilatkozata már vaskos meglepetéssel szolgált.

A parlament honlapján elérhető dokumentum szerint a miniszterelnök (feleségével közös) bankszámláján tavaly közel 14 millió jelent meg a semmiből, miközben Magyarország igencsak nehéz éven van túl: ársapkás (a kormány szerint „szankciós”) infláció, egekbe szökő üzemanyagárak, kisvállalkozók szívatása stb. volt terítéken az elmúlt időszakban.

Orbán Viktor megtakarítása a 2022-es vagyonnyilatkozata szerint.

Orbán Viktor megtakarítása a 2022-es vagyonnyilatkozata szerint.Forrás: parlament.hu

Orbán Viktornak tehát jár a gratuláció, hogy évek nélkülözése után végre megtanult bánni a pénzzel, és rögtön milyen jól!

A miniszterelnök új típusú adóbevallása friss megtakarításain kívül egyéb érdekességgel nem szolgál, továbbra is felerészben tulajdonosa egy budapesti ingatlannak, és megvan a 2013-ban vásárolt felcsúti háza is, amelyet egyedül birtokol.

Bevallása szerint miniszterelnöki és országgyűlési képviselői pozíciójáért is jár neki fizetés, pártelnöki tisztségét viszont társadalmi munkában gyakorolja.

Kapcsolódó hírek