Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Mindenki megnyugodhat, megszavazták: mostantól havi bruttó 4,8 millió forintot keres Orbán Viktor

Mesés extraprofitot hozott a kormányfőnek egy salátatörvénybe rejtett passzus, de hát ilyen ez a „háborús veszélyhelyzet”.

Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozójára, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én.
Az Európai Tanács által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik az Európai Unió állam- és kormányfői rendkívüli csúcstalálkozójára, amelyet az orosz-ukrán válság ügyében tartanak Brüsszelben 2022. február 24-én. Fotó: MTI/Európai Tanács

133 igen és 51 nem szavazattal átment a parlamenten az a salátatörvény, mely az „összehangolt védelmi tevékenység” bevezetése mellett a megtakarítás nélküli Orbán Viktor fizetését is több mint duplájára emeli.

A döntés nyomán a miniszterelnök korábbi havi bruttó 1,5 millió forintos járandósága havi bruttó 3,5 millióra növekszik, ami egyezik a házelnöki apanázs mértékével. Ehhez még hozzájön havi bruttó 1,3 millió forintnyi képviselői alapfizetés, azaz

innentől havi bruttó 4,8 millió forintnyi közpénzt talicskázik haza Orbán Viktor, és ez csak a legális, lepapírozott, hivatalos szerzése.

Ezután már tényleg maga lesz a csoda, ha a havi bruttó kétmilliós emelés hatására sem tud megtakarítani a miniszterelnök, ahogy történt az a korábbi években, amikor a világ talán legpuritánabb politikusának képe rajzolódott ki Orbán Viktor vagyonnyilatkozataiból.