Kijöttek a friss vagyonnyilatkozatok: Orbánnak egy fillér megtakarítása sincs (a nevén)

Ha hihetünk a bevallásoknak, akkor Magyarországon nyomorognak leginkább a politikusok.

Kijöttek a friss vagyonnyilatkozatok: Orbánnak egy fillér megtakarítása sincs (a nevén)
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy Orbán Viktor korábbi vagyonnyilatkozataiban, a 2021-esben sem szerepel egyetlen forint megtakarítás sem – derült ki a parlament.hu-n frissen közzétett dokumentumból.

A világ talán legszegényebb miniszterelnöke – aki a bevallás szerint feleségével és Flóra nevű lányával él egy háztartásban – 2013 óta tulajdonolja felcsúti házát, míg a budapesti XII. kerületben egy telek 791/1000-ed arányú tulajdonosa, az ugyanott található társasháznak pedig fele részben tulajdonosa.

A miniszterelnök a „nagy értékű ingóságok” részt üresen hagyta, azaz bevallása szerint se autója, se vízi vagy légi járműve nincs, ahogy tudomása szerint nagy értékű gyűjtemény, műalkotás sem képezi a tulajdonát. Üres az Orbán Viktor megtakarításait bemutató lap is, azon utoljára a 2019-ben leadott, 2018-ra vonatkozó bevallásban szerepeltetett 1,395 millió forintot.

Orbánnak ugyanakkor tartozása sincs már, vagyis a jelek szerint sikerült kifizetni a 2002-ben feleségével felvett 20 milliós jelzáloghitelüket.

A többi képviselő vagyonnyilatkozatáról idén nem számolunk be, lévén a téma évről évre inkább a vicc kategóriát erősíti, Orbánét is csak érdekességképpen szemléztük. Akit érdekel az ilyenfajta humor, a parlament honlapján böngészhet.

Kapcsolódó hírek