Szegény Orbán Viktornak továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem

Szegény Orbán Viktornak továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ismét üresen ásítozik Orbán Viktor vagyonnyilatkozatának nagy része: a kormányfő bevallása szerint ugyanis neki sem megtakarítása, sem nagy értékű ingósága, sem pedig gazdasági érdekeltsége nincs.

A parlament honlapjára felkerült friss dokumentum szerint Orbánnak továbbra is megvan ugyanakkor a 2013 óta tulajdonolt felcsúti háza, míg a budapesti XII. kerületben egy telek 791/1000-ed része az övé, az ugyanott található társasházat pedig fele részben birtokolja.

A dokumentum alapján a világ talán legpuritánabb miniszterelnökének tűnő Orbánnak ezen felül se autója, se motorja, se említésre méltó védett műalkotása, gyűjteménye sincs, ahogy értékpapírral sem rendelkezik.

Nincs ugyanakkor tartozása sem, sem hitelintézet, sem magánszemély felé.

Az orbáni vagyonnyilatkozat kapcsán a Telex felidézi, hogy ezt megelőzően idén január 31-én fordította ki a zsebeit a miniszterelnök. Akkor kiderült, hogy 2021 során kifizették a feleségével még 2002-ben felvett húszmilliós jelzáloghitelt, de megtakarításról már ekkor sem számolt be, ahogy a 2020-ra, illetve a 2019-re vonatkozó bevallásában sem. 2018-ban viszont még szaladt a szekér: akkor 1,39 milliós megtakarítás szerepelt a vagyonnyilatkozatban.

Kapcsolódó hírek