Orbán Viktornak egy fillér megtakarítása sincs már

Kijött a puritán, aszkéta miniszterelnök friss vagyonnyilatkozata.

Január 31-éig kellett leadniuk az országgyűlési képviselőknek az idei vagyonnyilatkozataikat, melyekbe a parlament honlapján lehet betekinteni. Orbán Viktor – ha hinni lehet a miniszterelnök által közölt adatoknak– tavaly felélte az összes megtakarítását.

Míg a 2019. január végén leadott vagyonnyilatkozatában 1,3 millió forintos megtakarítást tüntetett fel, idén ezt a rubrikát üresen hagyta.

Orbán ingatlanvagyona viszont nem változott: felerészben tulajdonosa egy budai háznak, és teljesen az övé egy ingatlan a Pancho Aréna szomszédságában, Felcsúton.

A korábbi vagyonbevallás óta sikeresen törlesztette 3 millió 516 ezres hitelét, így ez 2019-re 2 millió 199 ezer forintra apadt. Orbán Viktornak nincs a nevén se autó, se befektetése, de gazdasági érdekeltsége sincs.

Ha megszorulna, azért lesz, aki kisegítse. Ha más nem, Rogán Antal, aki vagyonnyilatkozata szerint lassan ügyesebb vagyonosodó, mint Mészáros Lőrinc vagy maga a miniszterelnök édesapja: a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hirtelen 809 millió forintos megtakarítást kuporgatott össze tavaly óta.

Kapcsolódó hírek