Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Orbán apjának és vejének cége is a bekerült a legértékesebbek közé

Kovács Ferenc; Orbán Viktor; Orbán Győző
Orbán Viktor miniszterelnök (k) és édesapja, Orbán Győző (b), valamint Kovács Ferenc, a Videoton korábbi edzője (j) a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Ketten is felkerültek a híresen „puritán, nincstelenOrbán Viktor családjából a Forbes legfrissebb 100-as toplistájára, melyen a legértékesebb, teljesen magyar tulajdonú cégeket rangsorolták.

A miniszterelnök apja, Orbán Győző a Dolomit Kőbányászati Kft.-jével csípte meg a 88. helyet, a céget 10,5 milliárd forintra taksálják, és tavaly már nagyon hasított: 4,6 milliárd forint árbevételből közel 2 milliárdos nyereséget produkált, ami 41 százalékos profitráta. A cég zámolyi bányája korábban évi 100 ezer tonna dolomitot termelhetett ki, tavaly ősszel a megnövekedett igényekre hivatkozva viszont már évi egymillió tonnára kért engedélyt.

Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST Zrt. is fényes ékköve a családi vagyonnak: 10 milliárd forintos értékével a 91. helyre került. Tiborcz ingatlanportfóliója nem is mondható szerénynek: a turai kastély és a pesti Adria-palota is beletartozik, továbbá a BDPST Zrt. fejleszti a Vörösmarty tér első, ötcsillagos szállodáját, a Dorottya Palace-t is.

A százas lista élén egyébként a Docler Group (régen Gattyán Group) áll 208 milliárdos cégértékkel, második a Videoton Holding Zrt. 171,5 milliárdos becsült értékkel, a harmadik helyre pedig az MFP Holding került.

Ez is érdekelhet:
Ma jön Putyin, itt kell útlezárásokra számítani

Kapcsolódó hírek

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Török Gábor: ez Orbán Viktor első igazán látványos nemzetközi sikersztorija

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Orbán Viktor már Kínában csúszik-mászik

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”