Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Belföld

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Belföld

Magyar Péter már megszólalt: felrobbant a Facebook

Tiborcz ügyeiről kérdezték a finn miniszterelnököt, Orbán fake newsozva válaszolt

Orbán Viktor miniszterelnök az EU soros elnökségét betöltő Finnország kormányfőjével, Antti Rinnével közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 30-án.
Orbán Viktor miniszterelnök az EU soros elnökségét betöltő Finnország kormányfőjével, Antti Rinnével közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közös sajtótájékoztatót tartott hétfő este Orbán Viktor és Antti Rinne finn miniszterelnök a jogállamisággal kapcsolatban, ahol Tiborcz István ügyei is előkerültek.

Az Index tudósítása szerint egy finn újságíró kérdezte Rinnét arról, hogy hogyan juthattak EU-s támogatások Orbán vejéhez, mit tehet az EU a jövőben a hasonlók ellen, valamint, hogy hogyan lehetne visszavonni ezeket a támogatásokat. Rinne helyett azonban Orbán Viktor vette magához a szót, és arról kezdett magyarázni:

„bár a kérdés nem hozzám szólt, de ön nem mond igazat, ez egy fake news”

– mondta Orbán, lényegében azt állítva, hogy az Orbán-kormányok regnálása alatt multimilliárdossá lett veje nem is kapott uniós támogatásokat.

Ez azért meglepő, mert a valóság az, hogy Tiborcz egykori érdekeltsége, az Elios sorra nyerte az állami, főként uniós finanszírozású projekteket, több városban is ez a cég újíthatta meg a közvilágítást közpénzből.

Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF súlyos szabálytalanságokat is talált a közvilágítási projektek körül, a magyar hatóságok viszont hogy, hogy nem, semmi furát nem találtak a miniszterelnöki rokon érdekeltsége körül.

Az Elios zűrös közvilágítás-felújítási számláit egyébként a kormány végül el sem küldte Brüsszelbe, hanem inkább a magyar költségvetés terhére lett kiegyenlítve, ami így már valóban nem érintett közvetlenül EU-forrást. Hogy Orbán ezért fake newsozott-e olyan bátran, azt nem tudni. A 444.hu kereste a miniszterelnök sajtósát az ügyben, válasz azonban egyelőre nem érkezett.

Ez is érdekelhet: Gyanús fehér bogyókkal kampányolnak a Fidesz szegedi jelöltje mellett

Kapcsolódó hírek

Átverte a választóit Magyar Péter, mégis beül az Európai Parlamentbe

Halálra gázoltak egy szállodaigazgatót Szabolcsban

Orbán Viktor megnémult

Orbán Viktor már szavazott, és vasárnap is kampányol

Ilonka néni bicskával várta Orbán Viktort

Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Orbán újabb elképesztő sületlenséggel hergel a rádiójában

Orbán megjelent a dabasiaknak, és bejelentette az Egymillió Találkozás Napját

Orbán Viktor az egybiteseknek guruló dollározott, Magyar Péter lecsapta a magas labdát

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!