Rendkívüli bejelentés: megszűnik a benzinárstop

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány – a Mol javaslatára – megszünteti a benzinárstopot – jelentette be kedden késő este Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter már kész hazugsággal magyarázattal érkezett a tájékoztatóra. Ahogy az előre borítékolható volt (hiszen minden „rossznak” Brüsszel az oka), azt állította:

a hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók miatt kell eltörölni az ársapkát!

Az olajembargó életbe lépése után két nappal, a szankciók miatt kell kivezetnünk a 480 forintos benzinárstopot.

Posted by Magyarország Kormánya on Tuesday, December 6, 2022

A mese szépséghibája, hogy szakértők már az ársapka bevezetésekor megmondták, hogy nem fenntartható, nem fog működni (sőt, maga a Mol is szorgalmazta a kivezetését már nyáron), ahogy az is világos, hogy

az összes többi európai országban nem okozott zavarokat a kőolajszankciók bevezetése, érdekes módon csak nálunk.

Mindezek persze valószínűleg ezúttal sem fogják megingatni a kormánypropaganda fogyasztóit, és elégedetten tankolják majd a megdrágult üzemanyagot, ha cserébe emiatt is utálhatják Brüsszelt, az EU-t, az ukránokat és mindenkit, kivéve a dilettáns, hazudozó Orbán-kormányt.

Kapcsolódó hírek