Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Könyvkiadásból is kap már pénzt a havi 5,7 millót kereső Orbán Viktor, mégis megcsappant a megtakarítása

Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Közel 4 millió forinttal kevesebb van Orbán Viktor (feleségével közös) bankszámláján a tavalyi állapothoz képest, idén 10 millió forintos megtakarítást vallott be a miniszterelnök – derült ki a kormányfő frissen közzétett vagyonnyilatkozatából, melyet a Telex nézett át.

Mielőtt rögtön gyűjtést indítana a CÖF az elszegényedő Orbánért, jegyezzük meg: havi bruttó 4,17 millió forintos miniszterelnöki fizetésből és havi bruttó 1,54 millió forintos képviselői tiszteletdíjból tengődik, vagyis havi közel bruttó 6 millióból kell megoldani az életét. (Pártelnöki fizetését nem veszi fel.)

A vagyonnyilatkozatban új elemként jelent meg a könyvkiadásból származó honorárium. Hogy ennek mekkora a pontos összege, azt nem tudni, Orbán 200 és 500 ezer forint közötti sávot ikszelt be.

A miniszterelnöknek változatlanul megvan a felcsúti háza, felerészben a 233 négyzetméteres Cinege utcai lakása Budapesten, autója, jachtja, repülőgépe ugyanakkor nincs (a nevén), ahogy a hatvanpusztai dácsa sem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Oda egyébként sajtóinformációk szerint nem csak hosszúhétvégézni ugrik le Orbán, hanem rendszeresen fogad a birtokon kormánytagokat, üzletembereket, fideszes politikusokat. A birtok bejegyzett tulajdonosa hivatalosan Orbán Győző, Orbán Viktor apja, noha a fentiek alapján leginkább a „puritán, nép gyermeke” kormányfő élvezi a hely luxusát.

Kapcsolódó friss hírek