Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

A török parlament megszavazta Svédország NATO-csatlakozását, Orbán egyedül maradt Putyin zsebében

Már csak Orbán Viktor képviseli az orosz érdeket a saját szövetségesei ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török államfővel tárgyal Brüsszelben 2021. június 13-án.
Orbán Viktor miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török államfővel tárgyal Brüsszelben 2021. június 13-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

20 hónapnyi huzavona után a török parlament végül 287-55 arányban ratifikálta Svédország NATO-csatlakozási kérelmét, amit a skandináv ország Putyin ukrajnai háborúja miatt nyújtott be a szövetséghez még 2022 májusában – jelentette a Reuters.

A teljes ratifikációhoz még Recep Tayyip Erdogan török elnök aláírása is szükséges, de ez minden bizonnyal csak formaság lesz.

A török parlament döntése után már csak Orbán Viktor képviseli az orosz érdeket a saját szövetségesei ellen, és bár Szijjártó Péter decemberben azt ígérte, hogy nem Magyarország fogja utoljára ratifikálni a svédek NATO-csatlakozását, ez most már biztos, hogy kamu volt.

Orbán Viktor kedden magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét, hogy országa NATO-csatlakozása, valamint a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítéséről és a kölcsönös bizalom elmélyítéséről tárgyaljanak, de Tobias Billström svéd külügyminiszter visszautasította a meghívást, mondván, jelenleg nem látnak okot arra, hogy tárgyaljanak.

„Mi természetesen azt reméljük, hogy Magyarország a lehető leghamarabb ratifikálja a tagságunkat”

idézte a svéd minisztert a Politico.

A magyar kormány a svéddel egyszerre beadott finn csatlakozási kérelmet „mindössze” nyolc hónap szemétkedés után megszavazta, míg a svédeket továbbra is mondvacsinált hülyeségek miatt leckézteti.

Kapcsolódó friss hírek