Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Beállt az agyhalál: a Fidesz-KDNP nem támogatja a svédek NATO-csatlakozását, mert nem tetszett nekik egy film a svéd köztévében

A frakciók magyarázatot várna arra, hogyan fordulhatott elő, hogy kritizálták az Orbán-kormányt.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Simicskó Istvánnal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének szünetében az esztergomi Kapcsolatok Házában 2023. szeptember 21-én.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Simicskó Istvánnal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének szünetében az esztergomi Kapcsolatok Házában 2023. szeptember 21-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A kormánypárti frakciók egyelőre nem tudtak támogató döntést hozni a svéd NATO-csatlakozás ügyében, mert magyarázatot várnak a svéd közszolgálati televízió által Magyarországról készített hazug filmmel kapcsolatban – közölte Kocsis Máté csütörtökön, a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Az Isten tudja hogyan össze (nem) függő dolgok kapcsán a Fidesz frakcióvezetője arról magyarázott: a két frakció megtekintette az említett filmet, amelyben „döbbenetes hazugságok” hangzanak el, és az egyik „legismertebb baloldali aktivista”, Gulyás Márton is szerepel benne, ugyanakkor

elfelejtik a nézőket tájékoztatni arról, hogy a jelenlegi magyar kormánypártok politikai ellenfele szólal meg a műsorban!

Hozzátette: teljesen értetlenül állnak az előtt, hogy „a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni az ilyen akcióik után a svéd NATO-csatlakozást”. Magyarázatot várunk a svédektől az ügyben – fakadt ki Kocsis.

Ismert, a ruszkibarát magyar kormánypártok valamilyen, a közvélemény előtt nem ismert okból hosszú ideje blokkolják Svédország NATO-csatlakozását. Egy időben már úgy volt, hogy enyhülni látszanak a szívek, pár napja azonban előhúztak egy 2019-es videót, és most arra mutogatnak, hogy amiatt nem tudják sajnos támogatni a svédek csatlakozási szándékát.

Kapcsolódó friss hírek