Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Jelentősen csökkent a Fidesz támogatottsága egy év alatt

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tavaly január és idén január között 5 százalékponttal csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága – írja a Telex az IDEA Intézet friss, reprezentatív kutatása alapján.

A felmérés szerint – bár az utóbbi három hónapban nem történt nagyobb változás – egy év alatt

a kormánypárt népszerűsége a teljes népesség körében 31 százalékról 26-ra esett vissza (ez hibahatáron túli változás), míg a biztos szavazó pártot választóknál 46 százalékon áll.

Ahogyan azt már megszokhattuk, az ellenzéki pártok a Fidesz támogatottságának csökkenéséből ezúttal sem profitáltak, cserébe ismét a bizonytalanok tábora gyarapodott.

A kutatás szerint a legerősebb párt továbbra is a DK: a Gyurcsány-Dobrev házaspár formációja a teljes népesség körében 12, a biztos szavazó pártot választóknál 20 százalékra számíthatna, ha most rendeznének parlamenti választásokat.

A teljes népesség körében a Mi Hazánk Mozgalom és a Momentum haladja meg a parlamenti küszöböt 6, illetve 5 százalékkal, de a biztos választóknál a Kétfarkú Kutyapárt is 5 százalékon áll.

Kapcsolódó friss hírek