Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Jelentősen csökkent a Fidesz támogatottsága egy év alatt

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Tavaly január és idén január között 5 százalékponttal csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága – írja a Telex az IDEA Intézet friss, reprezentatív kutatása alapján.

A felmérés szerint – bár az utóbbi három hónapban nem történt nagyobb változás – egy év alatt

a kormánypárt népszerűsége a teljes népesség körében 31 százalékról 26-ra esett vissza (ez hibahatáron túli változás), míg a biztos szavazó pártot választóknál 46 százalékon áll.

Ahogyan azt már megszokhattuk, az ellenzéki pártok a Fidesz támogatottságának csökkenéséből ezúttal sem profitáltak, cserébe ismét a bizonytalanok tábora gyarapodott.

A kutatás szerint a legerősebb párt továbbra is a DK: a Gyurcsány-Dobrev házaspár formációja a teljes népesség körében 12, a biztos szavazó pártot választóknál 20 százalékra számíthatna, ha most rendeznének parlamenti választásokat.

A teljes népesség körében a Mi Hazánk Mozgalom és a Momentum haladja meg a parlamenti küszöböt 6, illetve 5 százalékkal, de a biztos választóknál a Kétfarkú Kutyapárt is 5 százalékon áll.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Kiderült, mennyi szavazót veszített a Fidesz a kegyelmi botrány miatt

Hála a vidéknek, ismét emelkedőben a Fidesz támogatottsága

Felmérés: mélypontra jutott a Fidesz támogatottsága

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében