Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Gyurcsány Ferenc már az Indexen bábozza a demokráciát

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

„Polgári Magyarország, szociáldemokrata politika” címmel terjedelmes szóhalmazt jelentetett meg a kormánypárti Index Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől.

A legnagyobb ellenzéki párt és a Fidesz kokettálása a normális politikai- és médiaviszonyok elbábozására nem újkeletű. Az állami hírügynökség tudósításaiban egészen jól lekövethető az a szürreális évődés, amely során a DK naponta feldob valami lecsapnivaló humbuk témát, hogy aztán a Fidesz néhány óra múlva azt reagálhassa rá: „Gyurcsány”. (Pallamentáris demokrácia, na!)

Ez a hónapok óta tartó digitális környezetszennyezés mostanra odáig fajult, hogy a DK csütörtöki ciccegése már az EU-n kívülről érkező vendégmunkások betiltását követeli. (Novák Előd, adj erőt…)

Na, és akkor a még bizarrabb elem az összpárti szimbiózisban, hogy – Schiffer András, Fodor Gábor, Barabás Richárd és más neves „konstruktív ellenzékiek” után – immár Gyurcsány Ferenc is publikál az egykori Index romjain továbbműködő wishes Origón! Ott lamentál „polgári Magyarországról”, ahol a szoba közepére szarnak, miután elfoglalták és szétzavarták az előző lakókat. Nem teljesen érthető, de mondjuk a körúton túl annak sincs sok értelme, hogy „szociáldemokrata”. (Rogán Antalnak meg elég annyi, hogy Gyurcsány fellépett az Indexen.)

Ja, hogy amúgy miről szól a cikk? Tényleg érdekel? Mert akkor a Riposton szoktak lenni remek ufós-laposföldes témák is…

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten