Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Diáktüntetés: Pintér „bohóc” Sándor takarodását követelték a Belügyminisztérium előtt

Résztvevők a tanárok béremeléséért tartott tüntetésen a Belügyminisztérium előtt 2024. január 13-án. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte.
Résztvevők a tanárok béremeléséért tartott tüntetésen a Belügyminisztérium előtt 2024. január 13-án. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Egységes Diákfront (EDF), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és egyéb civil szervezetek tüntettek szombat délután Pintér Sándor belügyminiszter hivatala előtt.

A néhány száz fős csoport „Béremelést, ne szemfényvesztést!” címmel szervezte a demonstrációt, hogy nyomást gyakoroljanak a tanárok bérével „szórakozó” kormányra.

Az Index tudósítása szerint Perlaki-Borsos Noel, az EDF aktivistája a tüntetés elején arról beszélt, hogy csaknem húszezer tanár hiányzik a közoktatásból, és mintegy tízezer diák tanul külföldön. Ez a szám pedig évről évre növekszik. Elmondta, a tanárok még most sem tudják, mennyit keresnek majd februártól, a 32,3 százalékos emelés ugyanis csak átlagban értendő.

A Mérce élő közvetítésében látható volt, hogy 17.30 körül előkerült egy Pintér Sándort bohócként ábrázoló báb is, amit az egyik aktivista megpróbált hipnotizálni. Azért folyamodtak ehhez a módszerhez, mert a rendőrség nem engedte, hogy a kartonbábut megdobálják és ledöntsék. Szólt a szokásos „Pintér, takarodj!” rigmus.

Felszólalt Juhász Péter, az V. kerület polgármesterjelöltje is, aki arról beszélt, hogy most egyetlen feladat van, a belügyminisztert elüldözni. Azt ígérte, leendő polgármesterként mindent megtesz azért, hogy legalább helyben jobb legyen az oktatás.

Az egyórás műsor egy bűvésztrükkel zárult: Perlaki-Borsos Noel egy üres nemzeti konzultációt helyezett be egy fekete zsákba, majd miután előhúzta, már az volt ráírva, hogy propaganda. A tömeg az esemény végén azt skandálta, „folytatjuk”.

Az Egységes Diákfront demonstrál a Belügyminisztériumnál – Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Saturday, January 13, 2024

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten