Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Diáktüntetés: Pintér „bohóc” Sándor takarodását követelték a Belügyminisztérium előtt

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Résztvevők a tanárok béremeléséért tartott tüntetésen a Belügyminisztérium előtt 2024. január 13-án. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte.
Résztvevők a tanárok béremeléséért tartott tüntetésen a Belügyminisztérium előtt 2024. január 13-án. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Egységes Diákfront (EDF), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és egyéb civil szervezetek tüntettek szombat délután Pintér Sándor belügyminiszter hivatala előtt.

A néhány száz fős csoport „Béremelést, ne szemfényvesztést!” címmel szervezte a demonstrációt, hogy nyomást gyakoroljanak a tanárok bérével „szórakozó” kormányra.

Az Index tudósítása szerint Perlaki-Borsos Noel, az EDF aktivistája a tüntetés elején arról beszélt, hogy csaknem húszezer tanár hiányzik a közoktatásból, és mintegy tízezer diák tanul külföldön. Ez a szám pedig évről évre növekszik. Elmondta, a tanárok még most sem tudják, mennyit keresnek majd februártól, a 32,3 százalékos emelés ugyanis csak átlagban értendő.

A Mérce élő közvetítésében látható volt, hogy 17.30 körül előkerült egy Pintér Sándort bohócként ábrázoló báb is, amit az egyik aktivista megpróbált hipnotizálni. Azért folyamodtak ehhez a módszerhez, mert a rendőrség nem engedte, hogy a kartonbábut megdobálják és ledöntsék. Szólt a szokásos „Pintér, takarodj!” rigmus.

Felszólalt Juhász Péter, az V. kerület polgármesterjelöltje is, aki arról beszélt, hogy most egyetlen feladat van, a belügyminisztert elüldözni. Azt ígérte, leendő polgármesterként mindent megtesz azért, hogy legalább helyben jobb legyen az oktatás.

Az egyórás műsor egy bűvésztrükkel zárult: Perlaki-Borsos Noel egy üres nemzeti konzultációt helyezett be egy fekete zsákba, majd miután előhúzta, már az volt ráírva, hogy propaganda. A tömeg az esemény végén azt skandálta, „folytatjuk”.

Az Egységes Diákfront demonstrál a Belügyminisztériumnál – Élőben a Mércén!

Posted by Mérce on Saturday, January 13, 2024

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Hatalmas a tömeg, itt nézheted élőben a gyermekvédelmi tüntetést

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

„Nem hagyhatjuk, hogy megint Orbán Viktor döntsön” – közös ellenzéki tüntetés lesz Budapesten

Azahriah is a tüntetők mellé állt – a pedofilbotrány miatt demonstrálnak ismert influenszerek

50 ezren gyűltek össze a Hősök terén – a Fidesz-propaganda szerint „komcsi nyuggerek és homoszexuális libsik” tüntettek

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében