Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Nyitrai Zsolt megcsiklandozta a nyugdíjasokat: ez vár rájuk 2024-ben

Idős vásárló egy üzlet előtt az I. kerületi Mészáros utcában 2020. november 24-én.
Idős vásárló egy üzlet előtt az I. kerületi Mészáros utcában 2020. november 24-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány „kiemelt figyelmet fordít” az idősebb korosztályra – puszilgatta meg virtuálisan legfőbb szavazóbázisukat a miniszterelnök főtanácsadója kedden a Facebook-oldalán megjelent videójában.

Nyitrai Zsolt a 24%-ost is meghaladó infláció éve után úgy magyarázta, a 2024-es év „jó hírrel kezdődik az időseknek”: hat százalékkal emelkedik a nyugdíj összege, így az átlagos öregségi nyugdíj várhatóan több mint 230 ezer forint lesz!

Hangsúlyozta, a kormány visszaépítette „a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is”, amelyet februárban a hat százalékkal emelt összegben kapnak meg a nyugdíjasok.

Emlékeztetett: a kormány 2010-ben ígéretet tett arra, hogy megvédi a nyugdíjak értékét. Mint mondta, eddig öt alkalommal került sor nyugdíjprémium kifizetésére, és bevezették a Nők40 programot.

A videóban Ábrahám Katalin, a kormánypárti Idősek Tanácsa propagandaszervezet tagja rögtön rá is kontrázott Nyitraira, azt mondta: a kormány valóban megtartja a 2010-ben tett ígéreteit, és kiáll a nyugdíjasok érdekeiért; fontosnak tartja a nyugdíjas korosztály tiszteletét és megbecsülését!

„Nyugdíjasként érezzük, hogy odafigyelnek ránk és a lehetőségekhez mérten segítenek” – magyarázta.

Kapcsolódó friss hírek