Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Brutális drágulás várható 2024-ben, eközben a kormány hat százalékos nyugdíjemelésért vár kézcsókot

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Orbán Viktor nénikkel.
Orbán Viktor nénikkel. Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Hat százalékos nyugdíjemelést jelentett be a Facebookon Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. Januártól így átlagosan havi több mint 13 ezer forinttal lesz magasabb a nyugdíj a 2023 decemberinél – örvendezett.

Vitályos Eszter, aki természetesen a háborút és az „elhibázott brüsszeli szankciókat” hibáztatta a gazdasági nehézségekért, elmondta: 2024-ben a nyugdíjakat először január 12-én utalják a bankszámlákra, illetve a postás a szokásos munkanapokon viszi a nyugdíjasoknak.

„Az idősek a nehezebb időkben is számíthatnak ránk”

– fogalmazott.

„A januári nyugdíjemelés után, ha év közben azt állapítják meg, hogy a várható éves infláció 6 százaléknál magasabb lesz, a kormány jövő novemberben is kiegészíti visszamenőleg a nyugdíjakat” – közölte Vitályos, és megígérte, hogy továbbra is „megvédik” Brüsszeltől az Orbán-kormány kamuját, a rezsicsökkentést.

A Pénzcentrum közben arról ír, hogy a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének előrejelzése (MLKSZKSZ) szerint 2024-ben mintegy 20–25 százalékkal drágulhatnak az áruszállítási és logisztikai tarifák. Ez azt jelenti, hogy végső soron a vásárlók szívják a legnagyobbat, mert a megemelkedett költségeket a szolgáltatók kénytelenek beépíteni a díjaikba.

„Január elsejétől literenként 41 forinttal emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója, valamint érdemben nőnek a közúti áruszállítást terhelő útdíjak, illetve bővül az útdíjköteles szakaszok száma is Magyarországon”

– sorolja a portál, hozzátéve, az adó-, illetve díjemelés hátterében részben európai uniós jogharmonizációs okok állnak.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a 13. havi nyugdíjról

Nyitrai Zsolt megcsiklandozta a nyugdíjasokat: ez vár rájuk 2024-ben

Nyitrai Zsolt úgy tudja, a kormány közéleti munkája a párbeszéden alapul

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Fidesz: Gyurcsányék cserben hagyták a nyugdíjasokat