Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Az idősek számíthatnak ránk!” – üzente Facebook-oldalán Orbán Viktor az idősek világnapja alkalmából, egy csapat idős rajongójával készült közös fotó kíséretében.

Orbán azzal büszkélkedik, hogy félhavi nyugdíjkiegészítést „ad” az időseknek, tessék hát neki kezet csókolni:

Az idősek számíthatnak ránk!

Posted by Orbán Viktor on Sunday, October 1, 2023

Az ATV riportjából ugyanakkor kiderül: bár a kormánypártiak a szokásos módon hálálkodnak, de a kisnyugdíjasok többsége inkább felháborítónak tartja, hogy a kormány mindössze 3,1 százalékos nyugdíjemeléssel (az elszálló inflációi miatti korrekcióval) szúrja ki a szemüket.

Sokak szerint alapvetően igazságtalan a nyugdíjrendszer, hiszen a mostani korrekció után van olyan kisnyugdíjas, akinek mindössze 1240 forinttal emelkedik a havi járandósága, miközben az alapvetően tehetős nyugdíjasok több tízezer forinttal kapnak majd többet.

„Háromezer forint az semmi, mikor ott tart az ember, hogy elmegy vásárolni, és egy reklámszatyorban tízezer forint elveszik, ez egy vicc”

– nyilatkozta a csatornának egy felháborodott férfi.

Kapcsolódó friss hírek