Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

„Szellemes ember, nagy nevettető”: Karinthy-gyűrűt kapott Reviczky Gábor

Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója átadja a Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábornak, a Nemzet Művésze címmel elismert, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjak átadásán a Thália Télikertben 2023. december 8-án.
Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója átadja a Karinthy-gyűrűt Reviczky Gábornak, a Nemzet Művésze címmel elismert, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjak átadásán a Thália Télikertben 2023. december 8-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Karinthy-gyűrűt kapott Reviczky Gábor, a nemzet művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. állami propagandaközpont pénteki rendezvényén elhangzott: a szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetésben 1975 óta részesülnek a humor műfajának képviselői.

Az idén Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal elismert színművész az évtizedek alatt a magyar- és világirodalom sok színpadi művében, valamint számtalan filmben és tévéjátékban alkotott emlékezeteset, emellett világsztároknak kölcsönözte hangját – emelte ki Altorjai Anita, a Zrt. vezérigazgatója a díj átadásakor.

Közölte, hogy Reviczky Gábor színházi szerepek mellett a kilencvenes és a kétezres évek szinte valamennyi magyar filmvígjátékában is játszott.

Szellemes ember, nagy nevettető és a Rádiókabaré nélkülözhetetlen alakja – magyarázta Altorjai Anita. Hozzátette: a szórakoztatás számára színészi küldetés, és mind a nézők, mind a szakma részéről megbecsülés övezi. Megjegyezte: Reviczky Gábor 74 évesen is dolgozik, azok után is, hogy a „sors kényszerpihenőre küldte” egy időre.

Kapcsolódó friss hírek