Soron kívül kapott önkormányzati lakást Reviczky Gábor, majd hirtelen Fidesz-kampányarc lett

Soron kívül javasolta Bácskai János ferencvárosi fideszes polgármester, hogy Reviczky Gábor színész egy 2,5 szobás, 82,27 négyzetméter alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásba költözhessen a Ferenc téren, miközben sokan évek óta várnak, hogy beköltözhessenek az egyik ilyen ingatlanba.

A 444.hu írt Bácskai javaslatáról, melyben a polgármester arról magyaráz, hogy Reviczky felmenői 1945-ig Ferencvárosban laktak, a színész pedig egy ideig a közeli Nemzeti Színházban játszott, plusz a családjának sok gondot okoz a Ráckevéről való ingázás.

A Fideszt vállaltan, régóta támogató Reviczky Gábornak lett is önkormányzati lakása. Az ingatlant nem sajátíthatja ki, egy évre szerződtek vele, és havi 138 962 forint bérleti díjat kell fizetnie, ami nagyjából a fele a Ferenc téri hasonló paraméterű lakások bérleti díjának – jegyzi meg a 444.hu.

Hogy, hogy nem, Reviczky néhány nap múlva már Bácskai János kampányindító rendezvényén pózolt,

a polgármester büszkén ki is posztolta a Facebookra, hogy a népszerű színész is őt támogatja:

Közös fotó egy összetartó fantasztikus csapattal?? A Fidesz-Kdnp ferencvárosi képviselő-jelöltjei és támogatóink egy…

Posted by Dr. Bácskai János on Saturday, September 7, 2019

A 444.hu kereste az ügyben Reviczky Gábort, aki arról beszélt: Bácskai János sokat segített egyik gyerekének – de nem részletezte, hogy miben –, arra pedig, hogy hogyan jön össze a lakás-kiutalás és a kampányolás, csak nevetve annyi válaszolt:

– Most mit mondjak erre?

Kapcsolódó hírek