Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Bűnügy

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Folytatódik a lejtmenet: 6,5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, 3,2 százalékkal az ipari termelés

Elaludhattak a KSH statisztika-hamisítói.

RövidenRöviden
Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben.
Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben. Fotó: Kormány.hu/Árvai Károly

2023 októberében az ipari termelés volumene 3,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,8 százalékkal csökkent – jelentette szerdán „első becslése alapján” a Központi Statisztikai Hivatal.

A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 szeptemberéhez mérten 0,6 százalékkal mérséklődött.

A legnagyobb súlyú járműgyártás, valamint a villamos berendezés gyártása bővült, ugyanakkor a feldolgozóipari alágak többségében, köztük a számítógép, elektronikai, optikai termék, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés volumene – vallották be a kormány propaganda-statisztikusai, akikről tegnap írtuk meg szakértők nyomán, hogy manipulálhatták az „egy számjegyű inflációval” kapcsolatos számítást, így nem egyértelmű már, hogy mikor mit lehet nekik elhinni.

Folytatódik a lejtmenet a kiskereskedelemben is

A kiskereskedelmi forgalomban mindenesetre még nagyobb visszaesést mutattak ki: az 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 0,3 százalékkal mérséklődött az előző hónaphoz képest

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 1,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 5,1,

az üzemanyag-kiskereskedelemben 21,1 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,3 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest.

2023. január-októberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 9,0 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Átlagosan 3,8 százalékkal drágult az élet januárban a KSH szerint

Bemondta a KSH: 621 200 forint volt a bruttó átlagkereset 2023 novemberében

13,7 százalékkal csökkent az ipari termelés decemberben, a kiskereskedelmi forgalom is földbe állt

Kétségbeejtő számok érkeztek: ezt sem teszik ki az ablakba Orbánék

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Ismét drágul a benzin szerdán