Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Folytatódik a lejtmenet: 6,5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, 3,2 százalékkal az ipari termelés

Elaludhattak a KSH statisztika-hamisítói.

Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben.
Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben. Fotó: Kormány.hu/Árvai Károly

2023 októberében az ipari termelés volumene 3,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,8 százalékkal csökkent – jelentette szerdán „első becslése alapján” a Központi Statisztikai Hivatal.

A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 szeptemberéhez mérten 0,6 százalékkal mérséklődött.

A legnagyobb súlyú járműgyártás, valamint a villamos berendezés gyártása bővült, ugyanakkor a feldolgozóipari alágak többségében, köztük a számítógép, elektronikai, optikai termék, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés volumene – vallották be a kormány propaganda-statisztikusai, akikről tegnap írtuk meg szakértők nyomán, hogy manipulálhatták az „egy számjegyű inflációval” kapcsolatos számítást, így nem egyértelmű már, hogy mikor mit lehet nekik elhinni.

Folytatódik a lejtmenet a kiskereskedelemben is

A kiskereskedelmi forgalomban mindenesetre még nagyobb visszaesést mutattak ki: az 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 0,3 százalékkal mérséklődött az előző hónaphoz képest

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 1,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 5,1,

az üzemanyag-kiskereskedelemben 21,1 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,3 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest.

2023. január-októberben a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 9,0 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál.

Kapcsolódó friss hírek