Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Összeomlás a boltokban: újabb súlyos adat jött

Folytatódik a kiskereskedelem mélyrepülése, gyógyszeren kívül másra továbbra is alig költ a magyar.

A kötelező akciózásban szereplő termék ártáblája egy budapesti CBA üzletben 2023. augusztus 1-jén.
A kötelező akciózásban szereplő termék ártáblája egy budapesti CBA üzletben 2023. augusztus 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 7,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 19,9 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az egy évvel korábbihoz képest.

Érdekesség, hogy a nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmán belül az eladások volumene egyedül a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben nőtt (6,6 százalékkal).

Az egész évet nézve – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – a kiskereskedelmi forgalom volumene már 9,3 százalékkal csökkent szeptemberig az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A korábbi hónapok – tehát a nyári időszak – csúfos adatai nyomán voltak, akik arra számítottak, hogy majd ősszel beindul a forgalom és megjön a vásárlási kedv, de az adatok alapján az látszik, hogy nem így lett: gyógyszeren kívül továbbra sem nagyon tud, akar másra költeni a magyar.

Kapcsolódó friss hírek