Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Ha már úgyis hirtelen ekkora „katonanemzet” lettünk.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

„A tartós béke, a konfliktusok és súrlódások nélküli világ egy illúzió, és súlyos árat fizetünk azért, hogy az örök béke színes Csipkerózsika-álmába ringattuk magunkat Európában” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

A miniszter szerint a magyar emberek nagyobb biztonságban vannak, mint más nyugati országok polgárai, de úgy véli, egy külső támadás esetén számíthatunk szövetségeseink gyors és hatékony segítségére is.

Szalay-Bobrovniczky az orosz-ukrán és az Izrael-Hamász között zajló háborúról is értekezett. Meglátása szerint egyik konfliktus sem fog holnapra megoldódni, az igazi kérdés pedig az, hogy milyen hatással lesznek ezek a háborúk a fennálló rendre és benne Európára. Úgy véli, míg Ukrajnában két állam hadakozik egymással (és a kormány által unalomig harsogott „béketárgyalások és azonnali tűzszünet” a megoldás), addig

„ami Izraelben történt, az a civilizációnk ellen elkövetett, barbár bestializmus”.

A minisztert arról is kérdezték, hogy ha már az iskolákban ott van a honvédelmi oktatás, mi a helyzet a sorkatonasággal, szükség lenne-e valamilyen formában harcászati kiképzésre is, „akár a következő generációk, akár a felnőtt népesség körében”. Szalay-Bobrovniczky válasza szerint

„harcászati kiképzésen továbbra is csak a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tartalékos állományának tagjai vehetnek részt”.

Mint fogalmazott, a Magyar Honvédséghez való csatlakozás önkéntes, mi több „hazánk védelme az egyik legnemesebb feladat”. A honvédelmi miniszter szerint ugyanis mi egy „katonanemzet” vagyunk.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Így örült Novák Katalin békepárti hadsereg főparancsnok, amikor megmutatták neki a gyilkoló eszközöket

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Most jelentették be: megmozdult az egész magyar hadsereg, megindultak a szárazföldi csapatok!

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése