Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

840 diáknak tanítanak szeptembertől honvédelmet „próbaüzemként”, de titkolják, hogy mely sulikban

A fontos dolgokra, ugye, mindig van forrás.

840 diáknak tanítanak szeptembertől honvédelmet „próbaüzemként”, de titkolják, hogy mely sulikban

840 diák tanul szeptembertől honvédelmet hat magyar iskolában a sulik szabad órakerete terhére „próbaüzemként” – tudta meg a G7 a Magyar Honvédségtől.

A lap emlékeztet, ez nem a kormány által 2017-ben életre hívott és az utóbbi években felfuttatott kadétprogram részeként oktatott honvédelmi alapismeretek választható tárgy, melyet 142 intézményben tanul több ezer diák, idén pedig közel 400-an érettségiztek is belőle, hanem más tantárgy.

A cikk szerint itt már nem jelenik meg a diák érdeklődése és továbbtanulási szándéka, a Magyar Honvédség válasza szerint

„a kötelező képzés lehetőséget teremt arra, hogy a diákok egy átfogó képet kapjanak a magyar honvédelemmel összefüggő alapfogalmakról, a honvédelem rendszeréről, a haderőnemekről és a haditechnikai eszközökről”,

mindez összhangban van a Honvédelmi Minisztérium és a magyar kormány egyik kiemelt szándékával, az ifjúság honvédelmi nevelésének fejlesztésével.

A 840 diákot tíz katonaoktató tanítja három köznevelési és három szakképzési intézményben, de hogy ezek pontosan mely intézmények, azt nem árulta el a honvédség.

Kapcsolódó friss hírek