Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Baleset

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Leszóltak a tankerületeknek: takarékoskodni kell a fűtéssel

„Magyarország előre megy, nem hátra!”

Diákok kabátban a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában, miután az intézmény jó részében 11 fokra csökkent a hőmérséklet 2023. január 10-én.
Diákok kabátban a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában, miután az intézmény jó részében 11 fokra csökkent a hőmérséklet 2023. január 10-én. Fotó: Nyugat.hu/Németh Lászlóné (olvasó)

Bár a Pintér Sándor-féle Belügyminisztérium szerint idén nem kell készülni az iskolákban a fűtés korlátozására, a vonatkozó kormányrendelet még mindig hatályban van – írja a Népszava.

A lap érdeklődött a szaktárcánál, hogy tervezik-e hatályon kívül helyezni a rendeletet, de választ nem kaptak. Ugyanakkor kiderült, hogy vannak olyan állami oktatási intézmények, ahol idén télen is spórolni kell. A Népszava szerint a tankerületi központok a napokban kaptak tájékoztatást a Klebelsberg Központtól „energiatakarékossági intézkedések bevezetésére”.

A központ válaszában úgy fogalmazott,

a tankerületi központok és az intézmények a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el, azokat meghaladó intézkedések bevezetéséről nem kaptak tájékoztatást a tárcától.

A Népszava viszont állítja, több szakképző intézményben már kiadták az utasításokat: egy, a laphoz eljutott levél szerint a Szegedi Szakképzési Centrum például szeptember végén utasította az irányítása alatt álló iskolákat, hogy továbbra is szükséges a „szigorú energiatakarékossági intézkedések” meghozatala és betartása, amelyek minden tanulóra, alkalmazottra kötelezőek.

Kapcsolódó friss hírek